Notícies

El paper de la intel·ligència artificial en el periodisme, eix central de la 1a Nit de la Comunicació de la Selva

Foto : Fotos: David Rueda

La diputada Natàlia Figueras ha participat en la presentació, en què s'han explicat tots els detalls de l'acte del proper dijous 23 de maig a Caldes de Malavella

Esdevenir un espai de referència anual i un punt de trobada per intercanviar experiències i treball en xarxa (networking) a les comarques gironines en l'àmbit del periodisme, la comunicació i les noves tendències. Amb aquest objectiu, neix la Nit de la Comunicació de la Selva, una iniciativa sense ànim de lucre d'un grup de professionals de la comunicació a l'empara del Col·legi de Periodistes de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquest dijous al migdia, s'han donat tots els detalls de la programació en un acte que ha tingut lloc a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. Hi han participat la diputada i alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras; el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau; el director de Ràdio Marina, Josep Lluís Vidal, i el dissenyador Jordi Clarà. 

La primera edició de la Nit de la Comunicació tindrà lloc el proper dijous 23 de maig, a les 20 h, a l'Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella, i gravitarà al voltant de la incidència de la intel·ligència artificial en l'àmbit del periodisme i la comunicació. L'accés és gratuït, amb inscripció prèvia

En aquest sentit, hi haurà una ponència a càrrec del periodista Enrique San Juan, expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, i, posteriorment, una taula rodona amb el títol «La IA: Una oportunitat o una amenaça per al periodisme?». Hi participaran Jordi Grau, la periodista d'El Punt Avui especialitzada en successos Tura Soler, el fotoperiodista Jordi Ribot i la directora de Ràdio Girona - Cadena SER, Carme Martínez. 

«En un moment d'informació globalitzada, els periodistes i els mitjans de comunicació locals són més necessaris que mai. Hem de posar en valor el periodisme de proximitat, que trepitja el carrer cada dia, rigorós i amb mirada crítica. I aquesta Nit de la Comunicació pot ser un bon lloc per reflexionar sobre la professió, ara que està sotmesa a canvis constants», ha destacat la diputada Natàlia Figueras. 

L'acte està dirigit a periodistes, fotoperiodistes, comunicadors, responsables de premsa i comunicació del sector públic i privat, i professionals de la ràdio, la televisió i els mitjans de comunicació digitals. Comptarà amb una actuació musical de Mireia Pagès, guanyadora del Premi Cançó en Català de la seixantena edició dels premis Recvll de Blanes.