Notícies

Els premis Climent Guitart celebren la desena edició a Lloret de Mar, amb sis reconeixements

Foto : Fotos: Fundació Climent Guitart.

El vicepresident de la Diputació de Girona Jordi Camps hi ha lliurat a Sor Lucía Caram el guardó a la solidaritat

L'Hotel Guitart Central Park Aqua Resort de Lloret de Mar ha acollit aquest dimecres al vespre la desena edició dels premis Climent Guitart. Aquests guardons anuals, organitzats des de l'any 2015 i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona, tenen el propòsit d'honorar la memòria de l'hoteler Climent Guitart i Pascual en quatre àmbits que va fomentar durant bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l'emprenedoria, la solidaritat i la música. 

L'acte ha comptat amb l'alcalde de Lloret de Mar i diputat de la Diputació de Girona, Adrià Lamelas; el vicepresident de la Diputació de Girona Jordi Camps; la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, i la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, entre altres autoritats. 

El vicepresident Jordi Camps ha estat l'encarregat d'entregar el Premi a la solidaritat a Sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara (Bages). 

El Premi a l'emprenedoria a la Costa Brava - Pirineu de Girona ha recaigut en la sidreria Mooma, un espai rural en una masia envoltada de pomeres, situada a Palau-sator (Baix Empordà). El guardó l'han entregat el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar i vicepresident tercer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Dotras, i el director del Patronat, Norbert Bes. 

La resta de guardons han estat els següents:

  • Premi a la formació en turisme i hostaleria: Daniella Havelcova, estudiant amb millor nota del cicle formatiu de serveis en restauració de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar, del curs 2023-2024.
  • Premi a la música: Sergi Carbonell, cantant, compositor i un dels fundadors del grup Txarango. 
  • Premi Tres Pioners, que recorda les figures de tres pioners del turisme de casa nostra (Gaspar Espuña, Jordi Comas i Climent Guitart): Canals, empresa de Lloret de Mar dedicada al transport de viatgers per carretera, hereva d'una llarga tradició familiar que es remunta a l'any 1941.
  • Accèssit a l'Hotel Bella Dolores, també de Lloret de Mar. Ubicat en una casa que data del segle XIV, al centre de la població, fa honor al vaixell de vela Bella Dolores, construït a Lloret i llançat a l'aigua, per primera vegada, l'11 d'abril de 1856. 

Enguany cada assistent a la gala ha permès que un jove extutelat es pugui formar, durant un dia, en el campus d'ocupabilitat que organitzen conjuntament la Fundació Barça i la Fundació Climent Guitart, i que començarà el 10 de juny a Lloret de Mar. Aquests joves havien passat pel sistema de protecció quan eren menors d'edat perquè els pares no se'n podien fer càrrec, per maltractament, abandonament o negligència, o bé perquè van arribar sols, com a joves migrats, al territori. 

En aquest sentit, les dues fundacions els acompanyen per ajudar-los a emancipar-se. El campus s'emmarca en el projecte de la Fundació FC Barcelona «Joves Futur+», que compta amb el suport de la Fundació "la Caixa". 

 

Sobre la Fundació Climent Guitart

Fundada el 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara més solidària de Guitart Hotels. Fa honor a l'empresari Climent Guitart i Pascual, que va presidir aquest grup hoteler durant més de trenta anys. 

Presidida per Cristina Cabañas, la Fundació té com a objectiu dos àmbits que també van marcar professionalment i personalment la vida de Climent Guitart. Per un costat, el foment i el desenvolupament del turisme; per l'altre, la solidaritat amb sectors especialment vulnerables.