Notícies

L'alcalde de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Roger Puigdevall, escollit nou president del CILMA

Foto : L'alcalde de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Roger Puigdevall, escollit nou president del CILMA

El Consell Plenari del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques gironines (CILMA) ha triat l'alcalde de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Roger Puigdevall, com a nou president d'aquest òrgan consultiu sense personalitat jurídica, adscrit al servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona des del 2021

La sessió plenària la va presidir la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, com a presidenta de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat. 

Puigdevall substitueix en el càrrec Sergi Mir i també encapçalarà la Comissió Permanent, que és l'òrgan de gestió del CILMA. La integren nou vocals, que són tres diputats de la Diputació de Girona (Joaquim Roca, Josep Maria Bagot i Joan Martín); tres representants dels consells comarcals -Margarita Garcia (Baix Empordà), Josep Oriol Serrà (Pla de l'Estany) i Eduard Colomé (Selva)-; un representant dels municipis de més de deu mil habitants (Cristina Bech, regidora de Castelló d'Empúries); un dels municipis d'entre cinc-cents i deu mil habitants (Enric Gual, regidor a Vidreres) i un dels de menys de cinc-cents habitants (Anna Palet, alcaldessa de Vilanant).

El CILMA exerceix d'instrument de cooperació i intercanvi per al desenvolupament sostenible dels municipis gironins, a través dels ajuntaments i els consells comarcals. En l'actualitat, l'integren 196 ens locals repartits en 188 municipis -recentment s'hi han adherit Albons, Garrigoles, Jafre, Pedret i Marzà, la Tallada d'Empordà, Torrent, Verges i Ultramort-, 7 consells comarcals i la Diputació de Girona.