Notícies

Els Joncs organitza un sopar benèfic per finançar un projecte d'habitatges per a persones amb discapacitat intel·lectual

Foto : Fotos: P. Duran / Nord Media

Hi intervenen el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la diputada d'Acció Social i Igualtat, Maite Tixis

L'Espai Mas Marroch de Vilablareix ha estat l'escenari aquest dijous al vespre d'un sopar benèfic de la Fundació Els Joncs amb el propòsit de recaptar fons per a un nou projecte d'habitatges destinats a acollir persones amb discapacitat intel·lectual. 

Es tracta d'una actuació que contempla la construcció de dos pisos i una planta baixa d'ús compartit en un edifici actualment en desús ubicat al complex que la Fundació té a Sarrià de Ter. La primera fase d'aquesta obra començarà el mes de maig i es preveu que finalitzi a finals del 2025. 

L'acte va comptar la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas; la diputada d'Acció Social i Igualtat i alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis; el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon, i el diputat Joan Martín, entre d'altres autoritats. 

«Des de fa dècades, Els Joncs treballen amb dedicació i esforç per millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. I la nostra responsabilitat, ja sigui de les administracions públiques o des del sector privat, és contribuir a potenciar aquesta tasca per facilitar la vida d'aquells que més ho necessiten. Aquest acte és una oportunitat magnífica per posar el nostre gra de sorra perquè aquest projecte d'habitatges pugui tirar endavant», ha exposat el president, Miquel Noguer.

El projecte, que té una superfície total de 1.402 m2 per reformar, pretén proporcionar als usuaris les necessitats bàsiques i fomentar la seva autonomia, inclusió social i benestar personal. 

A la planta baixa s'hi crearà un espai d'accés als habitatges, una sala d'estar amb diferents àmbits i serveis comuns. Les dues plantes superiors acolliran habitatges per a vint-i-dos persones amb discapacitat intel·lectual. Cada planta tindrà sis habitacles amb una o dues habitacions cadascun, bany individual, cuina i sala d'estar-menjador. 

També està contemplat el reforç de l'estructura de la tercera planta i l'addició de tecnologies sostenibles com plaques fotovoltaiques, emmagatzematge d'energia en bateries, captació d'aigua pluvial i geotèrmia.

La Fundació Els Joncs rebrà 2.367.463 euros dels fons europeus Next Generation per finançar aquesta actuació.