Notícies

Les publicacions de la Diputació surten al carrer per Sant Jordi a Girona

Foto : Fotos: M. Millan

La Diputació de Girona participa avui, Diada de Sant Jordi, en la tradicional fira de llibres i roses de Girona. Un any més, ho fa amb una parada en què es poden trobar les últimes novetats editorials de la institució, així com publicacions anteriors. També s'hi pot adquirir la divuitena sèrie de punts de llibre d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació, que està dedicada al fotoperiodista Marçal Molas. Després d'uns anys a l'esplanada de la Copa, la parada de la Diputació de Girona recupera l'emplaçament al centre de la ciutat, ara a la plaça de Catalunya. 

Algunes de les novetats editorials de la Diputació de Girona són:

 

Antologia poètica de Montserrat Vayreda

D'aquí a unes setmanes, veurà la llum La cinta del camí: Antologia poètica, de Montserrat Vayreda, dins de la col·lecció «Josep Pla». Amb aquesta obra, a cura d'Anna Maria Velaz Sicart, la Diputació de Girona s'afegeix a la commemoració del centenari del naixement de l'escriptora alt-empordanesa. És una selecció dels poemes aplegats a l'Antologia que la Diputació va publicar el 2005 dins la mateixa col·lecció, i que actualment està exhaurida. 

 

Més de cent títols digitalitzats

Totes les publicacions i col·leccions corporatives de la Diputació de Girona s'agrupen en el web http://www.ddgi.cat/publicacions. A banda de trobar-hi informació sobre les novetats editorials, s'hi poden consultar els 118 títols que de moment s'han digitalitzat. La majoria pertanyen a les col·leccions «Quaderns de la Revista de Girona» i «Quaderns d'Història de Girona», coeditada amb l'Ajuntament de Girona. Amb la digitalització del fons editorial de la Diputació, la ciutadania té accés lliure a obres publicades fa temps i que són d'interès en l'àmbit local. Alguns d'aquests llibres estan exhaurits. Totes aquestes publicacions es poden consultar també al repositori documental Regira, que manté el servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. 

 

Recomanacions per a infants i joves 

Coincidint amb Sant Jordi, el Club de Lectures Recomanables (CLER) del servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha editat la Guia infantil i juvenil de primavera CLER 2024, amb una selecció de contes i llibres per a infants, adolescents i famílies. La guia es pot consultar en línia i també es pot trobar a les biblioteques públiques de les comarques gironines. També en aquests equipaments i avui a la parada de la Diputació, es pot recollir de manera gratuïta el pòster Vine a la biblioteca, que aquest any il·lustra Lia Bertran. 

 

La música en femení en els llibres

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona organitza avui, a les 17 hores, al vestíbul del centre, «Música en femení: què en diuen els llibres?». Es tracta d'una lectura en veu alta de fragments de llibres de la biblioteca del Conservatori sobre dones que s'han dedicat a la música. L'activitat és a càrrec d'alumnes de l'assignatura La música en clau femenina. 

 

Concert familiar del Conservatori

També amb motiu de Sant Jordi, demà, dimecres 24 d'abril, a les 18 h, a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, tindrà lloc el concert familiar La selva en vers, en què participaran alumnes del Conservatori de Música. Amb la direcció de Tània Parra, hi interpretaran composicions pròpies inspirades en poemes de Dolors Pellicer.