Notícies

Els Premis G! reuneixen cent setanta persones del sector turístic en la seva divuitena edició, a Figueres

Foto : Fotos: M. Millan

El propietari de Creuers Mare Nostrum, Josep Ros i Pijoan; l'Hotel Park Puigcerdà; el col·lectiu de Dones emprenedores a la mar, de l'Associació de Centres Immersió de la Costa Brava, i Joan Juncà i Monteis, cap de sala del Restaurant Ca l'Enric, són els guardonats amb els premis honorífics

Els premis de comunicació s'han atorgat als treballs publicats i divulgats per l'editorial francesa Petit Futé i la revista Descobrir, i també als periodistes especialitzats en viatges, la catalana Kris Ubach, i l'alemany Holger Bernet, pels treballs publicats a la revista Viajar i en diversos diaris alemanys, respectivament

El Teatre Municipal El Jardí de Figueres ha acollit aquest dijous a la tarda la divuitena edició dels Premis G!, de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres i el suport de CaixaBank, en un acte públic amb cent seixanta convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic. 

L'acte ha estat presidit el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i ha comptat amb la participació de l'alcalde de Figueres, diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, i la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, a més d'altres personalitats.

En el decurs de la cerimònia s'han lliurat vuit premis en dues categories: premis d'honor i especials, i premis de comunicació turística. Els guardonats han estat els següents:

 

Premis honorífics

  • Premi G! Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, per a Josep Ros i Pijoan, fundador i propietari de Creuers Mare Nostrum, de l'Escala, pioner a oferir experiències marítimes úniques per a la descoberta dels valors i atractius naturals de la Costa Brava. Compromès en la conservació del medi natural, la seva empresa ha esdevingut la primera companyia de transport marítim de passatgers a obtenir la Carta Europea del Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Altrament, se'n remarca la vocació, la contribució al sector turístic i l'estima a la nostra terra.
  • Premi G! Francesc Xiquet i Sabater, en reconeixement del projecte empresarial, per a l'Hotel Park Puigcerdà, una empresa familiar amb cinquanta anys de trajectòria en el sector de l'hostaleria ceretana i un establiment hoteler i gastronòmic amb una àmplia oferta de serveis de qualitat. Altrament, se'n valora la participació en associacions i col·lectius de la comarca de la Cerdanya i la implicació en la promoció turística del Pirineu de Girona.
  • Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala, per al col·lectiu de dones emprenedores a la mar, de l'Associació de Centres Immersió de la Costa Brava. Aquest col·lectiu està integrat per Gemma Aymerich, Elisenda Giró, Erika López i Ana Mata, fundadores i directores de centres d'immersió, patrones d'embarcació i instructores de busseig amb una llarga trajectòria en el sector del submarinisme i les activitats aquàtiques. D'aquestes premiades en destaca la implicació en el món associatiu, el compromís amb la protecció del medi natural i la implementació d'iniciatives de sensibilització i bones pràctiques.
  • Premi G! Especial Juli Soler i Lobo, per a Joan Juncà i Monteis, en reconeixement de la seva trajectòria i experiència professional en l'àmbit de la restauració a les comarques gironines, per portar a l'excel·lència l'ofici de cap de sala al Restaurant Ca l'Enric, de la Vall de Bianya, i per la seva vocació de servei, cultura de l'esforç, dedicació i estima pel territori.

Aquests guardons han estat lliurats pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas; la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, i el director territorial de Catalunya de Caixabank, Josep Maria Gonzàlez.

 

Premis de comunicació turística

El concurs de comunicació turística de les comarques de Girona és d'àmbit internacional, dels més ben dotats econòmicament a l'Estat espanyol, amb 12.000 euros, i amb un jurat professional que designa els treballs més destacats. En aquesta edició s'han presentat en diferents idiomes trenta-dos treballs, que han optat a les diverses categories.

  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, dotat amb 3.000 euros, a l'editorial Petit Futé, per la gran producció de continguts generats sobre la demarcació de Girona _especialment per la guia Petit Futé, 2023-2024. Costa Brava: Pyrénées de Gérone_, la varietat de temàtiques tractades, la diversitat de materials publicats en diversos formats i plataformes, i l'abast assolit d'usuaris. Altrament, se'n remarca positivament la visió projectada sobre la idiosincràsia del país entre el públic francès.
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines, al contingut més original i innovador sobre l'oferta turística de la Costa Brava o el Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a Kris Ubach, per la publicació a la revista Viajar del reportatge «La otra Costa Brava», per l'originalitat de la temàtica i per la qualitat redaccional dels textos. Altrament, per mostrar una visió diferent de la Costa Brava, per introduir testimonis de valor i per la qualitat literària del text i de la imatge. 
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor experiència turística de la Costa Brava o el Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a Holger Bernert, pel reportatge «Kataloniens wilde Küste», publicat en nombrosos mitjans de comunicació d'Alemanya, perquè exposa a través d'una ruta en autocaravana per la demarcació de Girona l'aposta de la destinació en l'àmbit de la sostenibilitat i perquè descriu indrets i establiments que proposen activitats originals per al visitant potencial.
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor proposta o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava o el Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a la revista Descobrir per la publicació del reportatge «Muntanyes infinites», centrat en el Ripollès i que forma part del dossier «Escapades a la neu», per promocionar els valors del Pirineu de Girona, per proposar activitats de turisme actiu respectuoses amb el medi natural i per la qualitat del text i de la fotografia.

Els premis han estat lliurats als guanyadors pels vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, Joan Plana i Enric Dotras, i per al director territorial de Catalunya de Caixabank, Josep Maria Gonzàlez.

En el decurs de l'acte s'han lliurat els diplomes als guardonats amb els premis especials, i també s'ha entregat el nou trofeu escultòric Emmirallat -dissenyat per Katrin Pastrana i creat amb la col·laboració d'estudiants del cicle de Models 3D, Motlles i Art Toys, de l'Escola d'Art d'Olot- als guardonats amb els premis honorífics de la divuitena edició. 

Els Premis G! de Turisme de les comarques gironines són uns guardons creats el 2005 pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, es vol estimular la difusió a l'exterior dels recursos i els atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona; i, amb el premi de recerca -concurs biennal-, es promou el coneixement d'aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.