Notícies

La Diputació de Girona renova un any més el segell Infoparticipa, que distingeix la transparència del web corporatiu

Foto : La Diputació de Girona renova un any més el segell Infoparticipa, que distingeix la transparència del web corporatiu<

La diputada Mònica Alcalà ha recollit aquest reconeixement a la corporació, que ha assolit la puntuació del 98 % d'indicadors positius

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha distingit aquest dimarts a la tarda amb el segell Infoparticipa la transparència informativa dels webs institucionals de les administracions públiques de Catalunya. Un any més, la Diputació de Girona ha rebut aquest reconeixement, que ha recollit la diputada Mònica Alcalà en un acte que ha tingut lloc a l'edifici del Rectorat. 

Enguany la corporació ha complert el 98 % dels cinquanta-dos indicadors del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET). Aquesta és la vuitena vegada que s'avaluen els webs institucionals de les diputacions, i la Diputació de Girona l'ha assolit sempre. 

Entre els aspectes analitzats, hi ha els referents a qui són els representants polítics, a com es gestionen els recursos econòmics, a la informació que s'ofereix de la demarcació i a quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana. En aquesta ocasió, a més, s'ha apujat el nivell d'exigència de caràcter qualitatiu. En total, s'han reconegut 129 administracions públiques, entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions. 

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada l'any 2012 amb l'objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. Un any més tard, es va plantejar l'atorgament del segell Infoparticipa i, per aquest motiu, es va crear el Consell Certificador.