Notícies

La dissetena edició de Sons del Món comptarà amb les actuacions de dotze artistes a la ciutadella de Roses

Foto : Organització Sons del Món

El diputat Joan Plana ha intervingut en la presentació d'aquest festival, que tindrà lloc durant el mes d'agost

Enguany, la producció d'aquest espectacle d'arts en viu es relaciona amb l'agroturisme, i la Diputació de Girona hi serà present amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent

Les entrades de tota la programació ja són a la venda a sonsdelmon.cat

Aquest matí s'ha presentat la dissetena edició de Sons del Món, una de les més ambicioses de la seva història, ja que, a banda d'oferir un cartell artístic protagonitzat pels grans noms del panorama musical nacional i internacional, posiciona el festival com un dels difusors principals de les propostes turístiques que ofereix el territori, i també com un dels avaladors principals dels productes gastronòmics propis que s'ofereixen a l'Empordà. 

En l'acte, hi han participat Josep Maria Martínez, alcalde de Roses i diputat de la Diputació de Girona; Joan Plana, diputat de la Diputació de Girona i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona; Pep Vives, director general de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques; Sílvia Ripoll, regidora de l'Àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Roses; Xavi Pascual, director del Festival Sons del Món, i representants de la DO Empordà, de la DO Oli Empordà i del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.

Joan Dausà, Luz Casal, God Save The Queen, Maria Hein i Anaïs Vila són les darreres confirmacions de la programació de Sons del Món a la ciutadella de Roses. Aquests artistes se sumen als ja anunciats: David Bisbal, Anastacia, Sergio Dalma, Oques Grasses, The Tyets i Antònia Font. I també es recuperen els concerts íntims a quatre cellers de la denominació d'origen DO Empordà, amb les actuacions d'Albert Pla, Maria del Mar Bonet, Clara Peya i La Ludwig Band.

Enguany, Sons del Món fa una clara aposta per ser l'esdeveniment cultural que serveixi per promocionar el turisme i els productes gourmet del territori. Per aquest motiu, al village de la ciutadella de Roses, hi haurà espais interactius de promoció turística del territori, amb entitats com Empordà Turisme o el mateix Ajuntament de Roses. 

També s'ampliaran les activitats a l'entorn del món del vi, gràcies a la col·laboració amb la DO Empordà. Abans de cada concert es faran uns tasts professionals de vins al Museu de la Ciutadella. 

A banda de l'oferta gastronòmica que ja s'ofereix habitualment al village, enguany s'ha arribat a un acord amb Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona que reconeix els millors productes locals, i s'ampliarà l'oferta gastronòmica de l'espai, per tal de poder oferir productes gourmet de l'Alt Empordà. Hi haurà, doncs, tres espais on es podran degustar els formatges de Mas Marcè, els foies de Coll Verd i les anxoves de Roses, maridats amb els olis de la DO Oli Empordà. El village estarà obert els mateixos dies que es duguin a terme els concerts, de les set de la tarda a les dues de la matinada.

El diputat Joan Plana ha destacat en la seva intervenció que «per a la Diputació de Girona és un plaer donar suport a un esdeveniment com aquest, pel que representa. Apostem pel foment, la creació, l'expressió i la manifestació de l'art i la cultura a la demarcació de Girona».

I ha afegit que «Sons del Món és el clar exemple que la cultura, a les comarques gironines, segueix creixent en qualitat i en quantitat. Experiències culturals com aquesta són una porta oberta a la música i a la creació, i asseguren la vigència i el futur de festivals com aquest, que és un referent en el panorama cultural gironí. Des de les institucions impulsem la cultura com a bé essencial. I cal prioritzar-la com a element de consum social».

Les entrades de tota la programació ja són a la venda al web sonsdelmon.cat.