Notícies

L'oferta de turisme de negocis de la Costa Brava es dona a conèixer a cent cinquanta professionals europeus i nord-americans

Foto : Fotos: Patronat de Turisme Costa Brava Girona

El Costa Brava Girona Convention Bureau, club de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, organitza el principal esdeveniment internacional del sector del turisme de reunions i esdeveniments a la Costa Brava

Del 17 al 21 de març, cent cinquanta organitzadors d'esdeveniments d'empresa i viatges d'incentiu procedents d'Europa i de l'Amèrica del Nord se citen a la Costa Brava amb motiu de l'esdeveniment sectorial «InVoyage Girona Costa Brava». L'esdeveniment programa dues intenses sessions de treball comercials (workshops) i una conferència exclusiva sobre enogastronomia, dona a conèixer experiències turístiques i organitza dos viatges de familiarització a la demarcació de Girona.

La iniciativa és impulsada per InVoyage -l'empresa amb més reputació internacional en l'organització del fòrum B2B del sector del turisme de reunions i esdeveniments- i és organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. L'esdeveniment, que es fa per primera vegada a la demarcació, té per objectiu crear oportunitats de negoci entre proveïdors del sector dels esdeveniments i agències organitzadores d'esdeveniments i viatges d'incentiu i, també, donar a conèixer una mostra de l'ampli ventall de serveis i experiències de qualitat i exclusius dirigits a clients d'empresa i amb elevat poder adquisitiu.

Així, concretament el dilluns al matí, va tenir lloc al Camiral Golf & Wellness, de Caldes de Malavella, la primera sessió de treball (workshop) entre proveïdors i compradors, en la qual van generar-se un miler de reunions. A la tarda, els participants van dur a terme una visita al Barri Vell de Girona i van gaudir d'una actuació castellera a càrrec dels Marrecs de Salt. 

Al vespre, a l'espai Roca Mas Marroch, de Vilablareix, va tenir lloc la conferència «La nostra recepta immillorable com a destinació enogastronòmica» a càrrec de Joan Roca, cuiner i propietari d'El Celler de Can Roca; Eugeni Llos, director de Perelada Resort, i Lluís Garcia, director d'ElBulli1846. La conferència se centrava en les arrels, la creativitat i les emocions que fonamenten els tres grans projectes empresarials que contribueixen a posicionar i projectar la destinació internacionalment. La jornada va finalitzar amb un àpat a la cúpula de Mas Marroch, i va comptar amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef.

En la jornada d'avui ha tingut lloc la segona sessió de treball entre professionals, que han seguit la programació de diverses activitats de descoberta de l'oferta turística de la destinació, com ara una visita al castell Gala-Dalí de Púbol, una visita amb degustació de vins de la DO Empordà al celler Brugarol, una sortida en bicicleta elèctrica recorrent pobles medievals de l'Empordà, un taller de cuina a l'Espai del Peix, un clínic de golf al Camiral Golf & Wellness, o una passejada pels camins de ronda de la Costa Brava, entre d'altres. La segona jornada conclou amb un sopar a l'espai d'El Convent de Blanes.

Posteriorment i fins al 21 març, es programaran dos viatges de familiarització a la Costa Brava per a grups de vint professionals del sector, amb la intenció de donar-los a conèixer les possibilitats que ofereix la destinació en el sector del turisme de negocis.

El vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, ha participat en l'esdeveniment i ha manifestat: «Tenir cent cinquanta professionals especialitzats en el turisme de negocis d'arreu del món al nostre territori ens brinda una magnífica oportunitat per seguir posicionant la destinació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona en l'àmbit internacional». I ha afegit: «El turisme de negocis dona gran rendibilitat a les nostres empreses turístiques, i pronostiquem que el 2024 serà un exercici rècord pel que fa al creixement d'aquest segment». 

Aquesta acció promocional i comercial està programada dins del Pla d'Accions 2024 de l'entitat i, més concretament, pel Costa Brava Girona Convention Bureau. Actualment integren el Convention Bureau més de cent quaranta entitats i empreses, com ara hotels, espais singulars, espais congressuals, empreses d'activitats, agències especialitzades, transports i quatre conventions bureaux locals de la demarcació de Girona. 

En els darrers tres anys s'han portat al territori més de 600 organitzadors d'arreu del món. L'any 2023 es van atendre 179 peticions de negoci generades per organitzadors d'esdeveniments interessats a desenvolupar els seus esdeveniments a la demarcació de Girona, i es van presentar nombroses candidatures per captar nous congressos. Properament, del 21 al 27 d'abril, la Costa Brava acollirà l'esdeveniment «Connections Luxury Europe 2024» amb la participació de 250 professionals del sector turístic mundial.