Notícies

El cartell de l'ATP Challenger de Girona comptarà enguany amb cinc tennistes que figuren entre els cent millors del món

Foto : Fotos: CT Girona

Les instal·lacions del Club Tennis Girona acolliran el torneig, que tindrà lloc del 24 al 31 de març, durant Setmana Santa

La Diputació de Girona hi dona suport i la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, destaca: «El tennis a Girona és de Champions»

Tot i encarar la segona edició, l'ATP Challenger Eurofirms Girona - Costa Brava s'ha convertit en un dels tornejos referents de tennis masculí a Catalunya. De fet, en dotació i importància, únicament el supera el Comte de Godó de Barcelona. Després de l'èxit a tots els nivells de l'any passat, l'esdeveniment ha fet un salt de categoria (d'ATP Challenger 75 a 100), i és una de les primeres cites de la temporada en pista de terra batuda. 

La presentació del cartell i de les novetats ha tingut lloc avui a les instal·lacions del Club Tennis Girona, a escassament deu dies de donar-ne el tret de sortida. Hi ha intervingut la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, que ha remarcat el nivell que s'hi preveu, amb cinc tennistes entre els cent millors del rànquing.

«El tennis a Girona és de Champions. L'any passat se'ns va fer petit, sorprenentment, i ara s'ha fet un altre pas endavant. Però aquesta fita no ha arribat per atzar. Hi ha molta feina al darrere, més d'un segle fent que la gent estimi el tennis», ha destacat la vicepresidenta M. Àngels Planas, que ha destacat el suport que la Diputació dona «al torneig per projectar la imatge de Girona al món i dinamitzar l'economia local».

La cita tindrà lloc del 24 al 31 de març al Club Tennis Girona, amb entrada gratuïta. El cap de sèrie número 1 és l'espanyol Roberto Carballés, actual número 64 del rànquing mundial, i el número 2 serà l'argentí Pedro Cachín (79). Però també hi haurà veterans il·lustres que, en algun moment de la seva trajectòria esportiva, han estat entre els vint millors del món. És el cas de Roberto Bautista, Albert Ramos o el francès Richard Gasquet. 

«Tenim un nivell de torneig que no podíem somiar, amb un quadre estratosfèric», ha destacat el president del Club Tennis Girona, Carles Montañés. De fet, entre tots els participants acumulen quaranta-nou títols de l'ATP. 

Entre les novetats de la segona edició, destaca una zona d'hospitalitat dins del mateix club, una millora de la zona village i, sobretot, un increment significatiu de l'aforament de la pista central. Esport 3 i Eurosport retransmetran el torneig. 

La presentació d'avui també ha comptat amb el regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la cap de la Representació Territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià; el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; el president de la Federació Espanyola, Miguel Díaz, i el representant d'Eurofirms, el principal patrocinador, Jaume Dulsat.