Notícies

Inaugurades les exposicions «Els mapes de pell. Pintura» i «Les imitacions. Retrats». Cicle expositiu «Des del primer blau», d'Ignasi Esteve

Foto : Fotografies: Miquel Millan

El president, Miquel Noguer, i el diputat de Cultura, Jordi Camps, han participat en l'acte de presentació, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona 

L'artista Ignasi Esteve presenta una mostra retrospectiva que es podrà veure en quatre espais de la ciutat de Girona

La inauguració ha comptat amb una ponència acadèmica a càrrec de Ramon Folch

Aquest dijous, 14 de març, s'han inaugurat a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona dues de les exposicions del cicle «Des del primer blau» de l'artista gironí Ignasi Esteve, que s'exposen a la Casa de Cultura i a la Fundació Fita.

La inauguració ha anat a càrrec de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i vicepresident de la Fundació Fita; Pere Parramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona, doctor en història de l'art i autor d'un dels textos de la publicació del catàleg de les exposicions; Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, i vocal institucional de la Fundació Fita; Ignasi Esteve, artista, paisatgista i autor de les obres exposades, i Kim Bover, vocal de la Fundació Fita i comissari de les exposicions. Ramon Folch, biòleg, sociòleg i membre emèrit de l'Institut d'Estudis Catalans, ha estat el ponent de la conferència «Pinzellades. Petita suite cromàtica».

La retrospectiva de l'obra pictòrica d'Ignasi Esteve (Girona, 1963) porta el títol genèric «Des del primer blau» i fa un recorregut des dels anys vuitanta fins avui. Es desplega en quatre mostres simultànies en diversos espais expositius de la ciutat de Girona. 

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha donat la benvinguda als participants a la inauguració de les exposicions.

El president de la Diputació de Girona ha destacat en la seva intervenció que «les exposicions a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i a la Fundació Fita, que de manera simultània exposen gran part de la producció pictòrica d'Ignasi Esteve, ens permeten fer un recorregut minuciós, amb una mirada global, pel treball creatiu d'aquest artista gironí».

«La Diputació de Girona, mitjançant la Casa de Cultura, dona suport a l'art contemporani i als artistes emergents, sense excloure l'obra i el mestratge de figures indiscutibles i de llarga trajectòria, com ara la de l'artista i paisatgista Ignasi Esteve. El Fons d'Art de la Diputació de Girona disposa d'obra d'aquest artista, enamorat dels colors blaus i taronges tan característics de la seva pintura i que tant ens impressionen. La seva obra no pot faltar en un fons que constitueix una autèntica memòria visual de la història de l'art català i gironí», ha assenyalat el president.

El cicle expositiu dedicat a Ignasi Esteve es va iniciar el dimarts 5 de març a la Fundació Valvi amb «De molses i balmes. El paisatge».

A les sales d'exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona s'hi pot veure «Els mapes de pell», unes teles de gran format en les quals es representa la figura humana, evocada en alguns casos en escenaris onírics pintats des dels anys vuitanta. Així mateix, a la Fundació Fita, on Ignasi Esteve va ser alumne i professor ajudant de Domènec Fita, es pot visitar «Les imitacions». Les obres hi estaran exposades fins al 18 de maig. L'exposició que tanca el cicle s'inaugurarà al Museu d'Art de Girona el 22 de març i porta per títol «El retrobament».

Paral·lelament a les exposicions, s'han organitzat diverses activitats, com visites guiades o tallers, dels quals destaquen la jornada «El paisatge i el color. Percepció, significats i intervenció», el divendres 5 d'abril a l'Observatori del Paisatge de Catalunya (Olot), o la taula rodona amb Teresa Grandas, Pere Parramon i l'artista Ignasi Esteve, el dimecres 10 d'abril a la Casa de Cultura de Girona.