Notícies

El circuit Fem Drecera es consolida i tornarà a comptar amb catorze caminades pels municipis de la comarca

Foto : Fotografia: Consell Esportiu del Pla de l'Estany

La diputada Natàlia Figueras intervé en la presentació a Banyoles

Enguany més municipis aposten per les caminades llargues, amb la qual cosa s'iguala el nombre de caminades de recorregut curt, a la primavera-estiu, i llarg, a la tardor-hivern

Al web del Consell Esportiu del Pla de l'Estany ja es poden fer les inscripcions a totes les caminades de manera anticipada

Avui s'ha presentat la tercera edició del Fem Drecera, el circuit de caminades pel Pla de l'Estany promogut des de l'Oficina Comarcal d'Esports i que organitza el Consell Esportiu, conjuntament amb nou ajuntaments per on transcorre el circuit.

La presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Francesc Castañer; el president del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, Jordi Tarridas; la diputada de la Diputació de Girona Natàlia Figueras, i la representat territorial de l'Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya, Anna Julià. 

El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, s'ha felicitat per la implicació de les diferents administracions a l'hora de donar suport a un projecte com el Fem Drecera, que començarà el 7 d'abril a Esponellà.

Aquesta tercera edició compta de nou amb un circuit de catorze caminades que transcorre per nou municipis del Pla de l'Estany, i finalitza el 6 de desembre amb la caminada llarga de Crespià. El president del Consell Esportiu, Jordi Tarridas, ha destacat: «Som davant d'un projecte consolidat que aposta per la salut i l'activitat física i, alhora, permet conèixer diferents indrets naturals del nostre entorn més proper».

El canvi principal és que el circuit dividirà les caminades curtes i llargues. Així doncs, de l'abril al juliol tindran lloc les curtes, i de setembre a desembre les llargues. Les caminades curtes, com és habitual, aniran acompanyades de concerts, històries i banyades. Xavi Batchellí, director del Consell Esportiu, ha explicat: «Enguany tindrem el mateix nombre de caminades curtes que llargues, i tots aquests recorreguts s'agruparan a la plataforma Wikiloc per tal que els circuits no siguin cosa d'un dia, sinó que qualsevol persona els pugui fer quan vulgui».

Per la seva banda, Anna Julià ha posat el focus en el fet que des de la Secretaria busquen també la promoció de l'activitat física, més enllà de l'esport d'elit, «ja que aquest tipus de projectes promouen activitats comunitàries que impliquen infants i adults de totes les edats, sense importar-ne la condició física». 

Finalment, la  diputada de la Diputació de Girona Natàlia Figueras ha volgut remarcar que «projectes com el Fem Drecera treballen en tres elements clau per a la Diputació: salut, bons hàbits i fer xarxa amb diferents municipis, en aquest cas els del Pla de l'Estany». I ha afegit: «És unint sinergies entre totes les institucions que apropem la pràctica de l'esport a tots els ciutadans dels diferents municipis, en aquest ocasió als de la comarca del Pla de l'Estany».

Una de les dades que cal destacar de les dues primeres edicions és que la participació femenina era superior a la masculina. L'any 2023 se situava en el 55,1 %, enfront del 44,9% de participació masculina. Treballar per fer propostes que promoguin l'activitat física i la salut i que siguin atractives per als dos gèneres és també un dels objectius del Consell Esportiu del Pla de l'Estany a l'hora de pensar en diferents activitats i projectes.

Per altra banda, més enllà de l'augment de participació de la segona edició respecte a la primera, un altre dels aspectes que cal destacar entre una edició i l'altra és que també hi ha hagut una participació més fidel, com es pot veure pel nombre de persones que es van endur el Premi Formiga a la regularitat. Així, si en la primera edició van ser 14 i 11 les persones premiades pels recorreguts curts i llargs, respectivament, a la segona edició aquest guardó se'l van endur 22 i 19 persones. 

Les inscripcions per a les catorze caminades ja estan obertes i es poden fer de manera anticipada a través del web www.ceplaestany.cat o el mateix dia de la prova.