Notícies

Les comarques gironines, protagonistes dels recorreguts de la Volta a Catalunya masculina i femenina 2024

Foto : Fotos: Volta a Catalunya

La Diputació de Girona hi torna a donar suport i el diputat d'Esports, Jordi Masquef, participa en la presentació dels recorreguts

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona va ser escenari aquest dimecres a la tarda de la presentació de tots els detalls de la Volta Ciclista a Catalunya d'enguany. Una edició especial perquè, a banda de disputar-se la 103a edició de la prova masculina, s'hi incorporarà la prova femenina com a novetat principal. Seran dues proves de nivell internacional, que suposen un pas més per a la històrica organització catalana. 

La Diputació de Girona continua donant suport econòmic a l'esdeveniment, que transitarà per les carreteres de les comarques gironines. El diputat d'Esports, Jordi Masquef, va remarcar durant l'acte aquest lligam entre la Volta i el territori: «La geografia, el clima i la qualitat de vida són ingredients que han convertit la nostra demarcació en un pol d'atracció per a ciclistes d'arreu del món. I és un orgull que els nostres municipis formin part del traçat d'una prova que sempre compta amb els millors ciclistes del pilot internacional».

En la prova masculina, que tindrà lloc entre el 18 i el 24 de març, Sant Feliu de Guíxols acollirà, per tercer any seguit, la sortida i l'arribada de l'etapa inaugural, que comptarà amb tres ports puntuables pel massís de les Gavarres. L'endemà, 19 de març, els ciclistes sortiran de Mataró i arribaran a l'estació d'esquí de Vallter, passant abans pel coll de Coubet. Finalment, Sant Joan de les Abadesses serà la seu de la sortida de la tercera etapa, el 20 de març, en el retorn del municipi ripollès després de cinquanta anys. 

La prova femenina es disputarà del 7 al 9 de juny. S'ha convertit en una competició per etapes de tres dies, agafant el relleu de la ReVolta, que fins ara era una prova d'un sol dia. El protagonisme de les carreteres gironines serà en la segona etapa, el 8 de juny. Se sortirà de la Seu d'Urgell i superarà dues parts de primera categoria com la collada de Toses i la Molina, on estarà ubicada l'arribada. 

La Volta a Catalunya és la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia. Al llarg de la seva història, l'han guanyat alguns dels millors ciclistes, com Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Miguel Indurain, Laurent Jalabert, Alex Zülle o Primoz Roglic, que va ser-ne el vencedor l'any passat.