Notícies

The Flying González triomfen en el Festival del Circ de Girona 2024 i reben l'Elefant d'Or de mans del president, Miquel Noguer

Foto : Fotos: M. Artalejo

El vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha entregat un dels Elefants de Plata al grup rus In Your Hands

L'Espectacle d'Or, amb els millors números de l'edició d'enguany, i l'acte de lliurament de premis van posar aquest dimarts al vespre el punt final a la dotzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or. Han estat sis dies d'espectacles d'altíssim nivell a la gran carpa del camp de Mart, al parc de la Devesa de Girona, amb vuitanta-un artistes de setze països d'arreu del món. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, van assistir a la gran gala, en què els xilens The Flying González van ser els grans triomfadors. El seu número de triples trapezis volant _que incloïa un rècord de trapezistes (fins a quinze) i un quàdruple salt mortal_ no només els va valer l'Elefant d'Or, sinó que també els va permetre endur-se el Premi del Públic. El president, Miquel Noguer, els va entregar el màxim guardó.

Per la seva part, el vicepresident Jordi Camps va ser l'encarregat de lliurar un dels tres Elefants de Plata. En concret, al grup rus In Your Hands, amb la disciplina de portador coreà, en què un membre llança enlaire l'altre i el recull abans que caigui. Els altres Elefants de Plata han estat per al cèrcol aeri de Duo Soul (Canadà i Moldàvia), que també s'ha endut el Premi de la Imatge, i l'adagio acrobàtic dels australians Resplendence Duo. 

La Diputació de Girona dona suport al Festival Internacional del Circ de Girona, que enguany ha congregat 28.631 espectadors, una xifra molt similar a la de l'edició anterior.