Notícies

L'impulsor de la Fira del Bestiar de la Vall de Ribes, Pep Rossell, guanya el Premi Ripollès de l'Any 

Foto : Fotografies Corisa Grup

El diputat de Cultura, Jordi Camps, entrega el Premi Projecció Cultural i Popular a la Comissió de Pastorets de Ripoll

L'acte ha tingut lloc en el marc de la catorzena edició dels premis Ripollès Líders, organitzats per Corisa Media Grup

Els premis Ripollès Líders han reconegut nou iniciatives, incloent-hi el guardó Trajectòria, atorgat pòstumament a Marià Morera, president del Club Excursionista Ripoll 

Aquest divendres ha tingut lloc a l'antiga església de Sant Pere de Ripoll la catorzena edició dels premis Ripollès Líders, que han reconegut públicament les iniciatives personals, empresarials i institucionals que durant l'any 2023 han contribuït a potenciar la comarca del Ripollès, tot destacant-ne el talent comarcal.

L'acte ha comptat amb la presència de Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya; Eudald Castells, president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER); Amadeu Rosell, president del Consell Comarcal del Ripollès; Anna Isabel Flores, primera tinenta d'alcaldia i regidora de Benestar Social i Família i Salut de l'Ajuntament de Ripoll; Jordi Martí, CEO de Corisa Media Grup; Esther Martí, directora general de Corisa Media Grup; Antoni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat; Sergi Albrich, director dels Serveis Territorials de Territori a Girona; Xavier Salamó, CEO de 333 Corporate; Gemma Ortega, presidenta de Ripoll Comerç, i Jordi Colomer, president de la Fundació Eduard Soler.

El guardó més preuat, el Premi Ripollès de l'Any, ha estat per a l'impulsor de la Fira del Bestiar de la Vall de Ribes, Pep Rossell. Pep Rossell, de Ribes de Freser, figura destacada en les fires ramaderes, ha superat en votació popular i avaluació del jurat Casilda Gómez i Víctor Küppers. Pep Rossell és una persona clau en l'organització de fires ramaderes, destaca per la seva contribució a iniciatives com la de fira de Ribes de Freser i la cooperativa de Vallfogona de Ripollès, així com la preservació del ball del Roser de Vallfogona. 

Els premis Ripollès Líders han reconegut també nou iniciatives més, incloent-hi el guardó Trajectòria, atorgat pòstumament a Marià Morera, president del Club Excursionista Ripoll, pel seu suport a l'excursionisme, la seva estima per la muntanya i el compromís pel país que mostrava amb la feina voluntària que feia cada dia. 

El diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha entregat el Premi Projecció Cultural i Popular a la Comissió de Pastorets de Ripoll, el qual distingeix l'activitat cultural i social que ha destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món cultural, l'ecologia o el dia a dia del Ripollès. 

Jordi Camps ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona treballem a favor de la promoció i la dinamització de la comarca del Ripollès, desenvolupant polítiques que doten el territori d'eines i de recursos que, directament o indirectament, reverteixin en la reactivació de la cultura, l'economia i la societat del  territori».

A més dels premis esmentats, s'han atorgat els següents: 

  • Premi Esport i Joventut: Sky Club Camprodon
  • Premi Joan Vilalta - Empreses i Indústria: Galetes Birba
  • Premi Josep Pujol i Aulí: La Taverneta
  • Premi Projecció Cultural i Popular: Comissió de Pastorets de Ripoll
  • Premi Comerç Local: Confeccions Ca la Loreto
  • Premi Arrelats: Dolors Soy
  • Premi Eduard Soler: Espai Art 60

Com cada any, el disseny de l'estatueta que es lliura en la cerimònia d'entrega dels premis ha anat a càrrec de l'artista ripollès Domènec Batalla. 

L'esdeveniment, organitzat per Corisa Media Grup, serveix per aplaudir l'excel·lència i el compromís dels premiats amb la comunitat ripollesa.