Notícies

La Diputació reuneix cent cinquanta professionals de l'Administració local per aprofundir en l'exercici del control intern

Foto : La Diputació reuneix cent cinquanta professionals de l'Administració local per aprofundir en l'exercici del control i

El president, Miquel Noguer, ha donat la benvinguda a la VII Jornada del Servei d'Assistència als Òrgans Interventors de les Entitats Locals de Girona

L'Hotel Carlemany de Girona ha acollit aquest divendres al matí la setena edició de la Jornada del Servei d'Assistència als Òrgans Interventors de les Entitats Locals de Girona, que organitza la Diputació de Girona dins del seu pla formatiu des del 2018.

Es tracta d'un punt de trobada anual adreçat a professionals de l'Administració local, preferentment de les comarques gironines (secretaris interventors, interventors, tresorers i tècnics). L'objectiu és que els assistents puguin aprofundir en els seus coneixements en l'exercici del control intern i de la funció comptable, i hi puguin resoldre dubtes. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha obert la jornada i ha posat en valor la funció de servei de l'ens supramunicipal, organitzant jornades com aquesta: «En pocs anys, s'ha convertit en una referència per garantir uns estàndards de qualitat acceptables en l'exercici de les funcions de comptabilitat i control intern dels ens locals». Enguany, s'hi han inscrits cent cinquanta professionals. 

La viceinterventora general de la Junta de Comunidades de Castilla - La Mancha, Matilde Castellanos, ha impartit la primera de les quatre ponències de què ha constat la jornada, sota el títol «El control intern automatitzat: dificultats i oportunitats».

Posteriorment, la cap d'estudis i contractació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Jordina Moltó, i el cap de l'Oficina de Seguiment de Contractes de l'ens, Víctor Torrents, han explicat el nou acord marc d'auditoria pública, que serà operatiu a partir del mes d'abril. 

Després de la pausa, ha tingut lloc la ponència «Últims pronunciaments de les institucions de control extern sobre contractació del sector públic», a càrrec del divulgador i editor del blog Fiscalización.es, Antonio Arias. Finalment, el secretari de l'Ajuntament de Carlet (País Valencià), Vicente León, ha parlat sobre «Del "sempre s'ha fet així" a la millora contínua en els petits municipis».