Notícies

Coloma Bertran presenta el seu nou espectacle a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona 

Foto : Coloma Bertran presenta el seu nou espectacle a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona 

La violinista Coloma Bertran obre «El concert del divendres» el 8 de març amb la presentació d'Ànima-L, un espectacle on els protagonistes són l'artista i el violí  

El cartell de la temporada inclou noms com Ramon Prats, Alba Armengou, Anna Urpina, Marcel Fabregat, Mar Grimalt, Carles Viarnés i Mar Gimferrer

Els concerts tindran lloc entre el 8 de març i el 31 de maig els divendres a les vuit del vespre a l'auditori Josep Viader
 
El nou espectacle de Coloma Bertran (violinista i compositora) vibra amb totes les influències que han anat forjant la seva ànima musical. El divendres 8 de març presenta a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona Ànima-L, on Bertran fa una clara aposta per una sonoritat híbrida, sense barreres de gènere ni d'època, en què conflueixen elements com el violí amplificat i processat amb pedals de loops i efectes, un sintetitzador i l'experimentació amb harmonies vocals.  

Seguint la línia de l'experimentació, la programació també inclou la presentació de l'espectacle Slot, del banyolí Ramon Prats (22 de març), un concert d'una bateria sola on el moment o la sonoritat de la sala són tan importants per a la música com qualsevol altre factor. 

El compositor i productor Marcel Fabregat (19 d'abril) presentarà a la Casa de Cultura Opia, un espectacle de llum i so immersiu on el piano és l'element principal, acompanyat d'altres instruments com la veu, sintetitzadors, un melotró i un salteri.  

En aquesta temporada la Casa de Cultura ha convidat l'artista Carles Viarnés  a crear un concert especialment pensat per a l'orgue de la Casa de Cultura. Durant el mes d'abril l'artista farà un estada de tres dies a l'auditori Josep Viader i el resultat es podrà veure el 24 de maig.  

La programació també inclou artistes emergents de l'escena catalana. La trompetista Alba Armengou (5 d'abril), forjada a la Sant Andreu Jazz Band, presenta, acompanyada del guitarrista alacantí Vicent López, Susurros del viento, amb peces d'autoria pròpia, algunes creades amb López i d'altres que són versions de compositors com Joao Bosco i de cançó catalana com Sílvia Pérez Cruz. Mar Grimalt (26 d'abril) porta a Girona Espurnes i coralls, el seu primer disc, fruit del premi del XIV Concurs Sons de la Mediterrània. La seva veu embolcallant s'entremescla amb sons experimentals, tant de màquines d'una indústria familiar com d'instruments amplificats. El públic també podrà gaudir de la violoncel·lista Mar Gimferrer (31 de maig), que malgrat la seva joventut ha estat reconeguda en concursos nacionals i internacionals. Gimferrer va començar els estudis al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i quan tenia només disset anys va anar a estudiar a Àustria. En aquesta ocasió, acompanyada del pianista Richard Octavino, interpretarà un programa eclèctic amb peces de Granados, Schumann, Janá¿ek i Rakhmaninov.  

En l'àmbit de la música antiga, la violinista vigatana Anna Urpina (12 d'abril) proposa un viatge musical a través de l'època daurada del barroc (segles XVII i XVIII). Es tracta d'una recopilació de les peces barroques gravades al seu disc Baroque/Modern (IBS Classical), guardonat amb premis internacionals com el Gold Prize als World Classical Music Awards UK, i a la millor instrumentista i artista emergent del 2022 als Global Music Awards de Califòrnia.  

El col·lectiu Amaltea (3 de maig), liderat per la gironina Laura Foixà, presentarà el seu primer treball, una barreja especial de so folk i d'un estil de música íntim, amb una orquestració d'instruments molt especial.  

A la temporada també hi participarà un dels finalistes del 67è Concurs Internacional de Maria Canals (15 de març) i el Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal (17 de maig), una formació integrada per una vintena de joves d'entre divuit i trenta anys que actuaran a l'auditori Josep Viader en el marc del festival Girona a Cappella.  
 
Les entrades (5 €         ) s'han de comprar anticipadament a la pàgina web de la Casa de Cultura (www.casadecultura.cat) i estaran a la venda a la secretaria, de dilluns a divendres, de 9.30 a 18 hores, i a l'auditori Josep Viader fins a trenta minuts abans de l'inici del concert. Només s'acceptarà el pagament amb targeta i es recomana comprar-les anticipadament.  

Per a més informació: apresas@ddgi.cat.  
 

Documentació