Notícies

El Festival Strenes programa quaranta-quatre concerts del 5 d'abril al 5 de maig a Girona 

Foto : Fotògraf Strenes

El Festival Strenes ha programat quaranta-quatre concerts del 5 d'abril al 5 de maig a Girona. S'hi podran viure les estrenes de propostes d'artistes populars i consolidats com Oques Grasses, Guillem Gisbert, The Tyets, Julieta, Els Amics de les Arts, Figa Flawas, Gossos o Russian Red, combinades també amb una clara aposta per l'escena emergent, ja que prop del 50 % de la programació inclou artistes com Mama Dousha, Maria Hein, Jim, Roger Padrós o Cloe. Les entrades ja estan a la venda al web del festival.
 
Aquest migdia ha tingut lloc la presentació del cartell complet del festival, amb la presència del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calatayud, i el director del Festival Strenes, Xavi Pascual Bellosta.
 
El diputat de Cultura Jordi Camps ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona ens impliquem, any rere any, en la consolidació d'aquest festival de primer nivell, que combina el talent jove i els artistes consolidats, i que converteix Girona en un gran espai escènic, amb concerts a diferents punts de la ciutat, durant tot un mes. Celebrem també el projecte educatiu, als instituts, que vincula els alumnes de secundària amb diferents escoles del sector musical de la ciutat de Girona». 
 
Enguany, el festival presenta una acció sense precedents: la creació d'una cançó inèdita a través d'un projecte educatiu que involucra vuit instituts de la ciutat de Girona, cinc artistes consolidats, un jurat que triarà la millor lletra de cançó presentada pels alumnes i Hugsound, un dels productors del moment, que serà el responsable de crear la música i la melodia. La cançó resultant es podrà escoltar per primera vegada el Dia de la Música, el 21 de juny.
 
L'Strenes Urbana tindrà dues dates i dues seus: a la tardor, a Barcelona, i el 20 d'abril, a l'Estació Jove de Girona, on, a més d'actuacions del gènere, se celebrarà el Concurs KLK, de nous talents de la música urbana en català.
 
Una altra de les novetats és que el festival estrena dos nous escenaris: el Palau Firal, un espai per a set mil persones, i la plaça de la Independència, on s'ubicarà un escenari que donarà veu als artistes emergents del país.
 
El festival ha aconseguit donar suport a tota la cadena de valor d'un artista o grup musical a través de tres projectes: la secció Talent Gironí, apadrinada per la Fundació Valvi; el Cicle KM0, amb Cases de la Música, i el concurs de música urbana KLK, que impulsa Pau Guillamet i que per primera vegada tindrà lloc a Girona.
 
L'Strenes suma dues noves complicitats. D'una banda, s'inicia una col·laboració amb el Campionat Mundial de Bèlit, que es durà a terme a Girona. El bèlit és un esport que és patrimoni del barri de Sant Narcís de Girona. D'altra banda, es col·labora amb l'Associació d'Hostaleria de Girona en diversos projectes que s'aniran concretant pròximament.
 
Més informació: https://www.festivalstrenes.cat

Documentació