Notícies

La sisena Nit del Turisme Empordanès reconeix grans trajectòries professionals en el sector a l'Alt Empordà

Foto : La sisena Nit del Turisme Empordanès reconeix grans trajectòries professionals en el sector a l'Alt Empordà

Van ser premiats Jaume Subirós, Josep Moyano i Sion Oliva, la qual va rebre el guardó de mans del diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef

El teatre municipal de Roses va acollir aquest dilluns la sisena Nit del Turisme Empordanès. L'acte, organitzat anualment per l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, reconeix trajectòries professionals destacades del sector a l'Alt Empordà i reuneix representants del món polític, empresarial i social.

Enguany, els guardonats van ser el cuiner Jaume Subirós, ànima del Motel Empordà de Figueres, que es va emportar el premi Gastronòmic Xavier Sagristà. El premi Tramuntana d'Honor va ser per a l'empresari Josep Moyano, fundador del Grup Prestige Hotels de Roses, mentre que el premi Lluís Fernández i Soler se'l va emportar Sion Oliva, propietària del restaurant Cal Sagristà de Peralada.

Aquest últim premi el va entregar el diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef. Els altres dos els van lliurar l'alcalde de Roses i diputat, Josep Maria Martínez, i la directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech.

En la seva intervenció, Jordi Masquef va destacar la feina de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà «vetllant i defensant els interessos dels professionals dels sectors de l'hostaleria i la restauració de la comarca». I va expressar el desig que la temporada turística del 2024 «mantingui la bona línia iniciada en els dos últims exercicis».

El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, Miquel Gotanegra, també va intervenir en l'acte, que va comptar amb la presència del diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana. 

Durant l'acte, també es va anunciar que La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, incorpora els xefs Paco Pérez (restaurant Miramar de Llançà) i Mateu Casañas (restaurants Compartir de Cadaqués i Disfrutar de Barcelona) com a socis d'honor. A tots dos se'ls ha reconegut la gran tasca que fan de promoció del producte del territori.