Notícies

La Diputació manté el suport al Massi Baix Ter, que renova l'equip per consolidar-se entre els millors clubs de l'Estat

Foto : Fotos: CC Baix Ter

La diputada Vanessa Peiró ha lloat «la tasca i la perseverança» de l'entitat de Torroella de Montgrí, en l'acte de presentació de la nova temporada a l'Empordà Golf de Gualta

El Massi Baix Ter Women's Team és a punt de començar l'onzena temporada en actiu amb un equip renovat de dalt a baix respecte de l'any passat i una plantilla integrada per deu ciclistes, amb el propòsit de consolidar-se com un dels millors equips de l'Estat espanyol i ser competitius en les curses internacionals en què prendrà part a França, Itàlia i Portugal. 

El primer equip femení, dirigit per Toni Miguel i Àngel González, ha estat concentrat aquesta setmana a l'Empordà Golf de Gualta per ultimar la preparació per a la nova temporada, que començarà del 15 al 18 de febrer a la Setmana Ciclista - Volta Femenina de la Comunitat Valenciana. 

Un any més, la Diputació de Girona dona suport econòmic al Maxi Baix Ter. «La nostra aposta per l'esport femení és ferma i decidida, i així continuarà sent en el futur. Fa anys que estem al costat del club, perquè es tracta d'un projecte sòlid, arrelat al territori i que contribueix a projectar la nostra demarcació més enllà de les nostres fronteres», ha explicat la diputada Vanessa Peiró durant la presentació de l'equip, aquest divendres.   

La cambrilenca Íngrid Ruiz és l'única corredora que continua formant part d'un grup que ha fet nou fixatges i que, a diferència dels últims anys, només compta amb una corredora estrangera. Les cares noves per a aquest curs són Susana Pérez, Natalia Ovejero, Ainara Albert, Gloria Rodríguez i la noruega Amalie Lutro, a més de les catalanes Laia Bosch, Mireia Trias (de Mont-ras), Marta Romance (de Blanes) i Júlia Mir. 

L'acte d'aquesta tarda també ha comptat amb la cap de la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià; l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquilm Vilaplana, i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, entre d'altres. 

Precisament, el president del club, Sergi Güell, s'ha mostrat ambiciós per tornar a la categoria UCI: «Tenim un equip més jove i alhora més català; hem reunit gran part del talent de casa nostra. Això ens fa ser més forts i ens permet lluitar per grans objectius, com la Copa d'Espanya. Tenim qualitat suficient per competir en una categoria superior i volem guanyar-nos el crèdit per ser-hi l'any vinent». 

El Club Ciclista Baix Ter es va fundar el 1990 i compta actualment amb un centenar de ciclistes i més de dos-cents socis. Amb l'escola com a eix principal de l'entitat, la vessant femenina està formada per un conjunt cadet i un altre d'elit (el filial), integrats tots dos dins de l'estructura del Baix Ter Women's Academy.

Per sobre, hi ha el primer equip, que es va crear fa més d'una dècada amb l'objectiu de donar projecció a tres noies de l'entitat que deixaven l'etapa de formació.