Notícies

S'obren les inscripcions per a l'Espai de Mostra, la novetat del Pati Cultural 2024 de la Diputació de Girona

Foto : S'obren les inscripcions per a l'Espai de Mostra, la novetat del Pati Cultural 2024 de la Diputació de Girona

Convocatòria adreçada a companyies i artistes professionals que vulguin participar al Pati Cultural - Espai de Mostra

La Diputació de Girona dona suport a la producció i a l'exhibició de projectes culturals per arribar als diferents públics

Inscripcions obertes des d'avui 2 de febrer fins al 23 de febrer 

Avui s'obren les inscripcions per participar al Pati Cultural - Espai de Mostra, un nou espai per donar suport a la producció i l'exhibició i per presentar projectes culturals emergents als programadors de les comarques gironines.

La Diputació de Girona, des del servei de Cooperació Cultural, presta un servei públic de promoció de la cultura, les arts i el coneixement al territori, tot potenciant els agents públics i privats en el foment d'iniciatives culturals. En aquest sentit, atorga ajuts per al desenvolupament d'activitats culturals a la demarcació.

El servei de Cooperació Cultural organitza el Pati Cultural, una mostra de les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines als quals la Diputació de Girona dona suport al llarg de l'any. Cada mes de maig, coincidint amb Girona Temps de Flors, la Diputació organitza aquest esdeveniment amb la voluntat d'oferir una bona programació escènica, en la qual tenen cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre, la dansa o el circ.

La proposta d'enguany és convertir el Pati Cultural en un espai de mostra per donar suport als creadors, perquè s'ha detectat que hi ha un bon nombre de creadors amb poques oportunitats d'exhibir-se i d'apropar-se als programadors, i això impedeix el desenvolupament de propostes culturals molt interessants que podrien recórrer el territori, però que queden aturades perquè se'n fa poca difusió o perquè es desconeixen. 

I per fer-ho possible, des del servei de Cooperació Cultural s'obre una convocatòria adreçada a companyies i artistes professionals que vulguin participar al Pati Cultural - Espai de Mostra. 

 

Condicions de participació

Poden participar al Pati Cultural - Espai de Mostra les companyies o els artistes professionals que portin a terme la seva activitat a les comarques gironines. No és obligatori que els sol·licitants tinguin la seva residència, seu social o delegació a les comarques gironines, però sí que és obligatori que el seu projecte s'hi desenvolupi.

Per participar al Pati Cultural - Espai de Mostra cal enviar el formulari de sol·licitud de participació i el material addicional dins del termini d'inscripció, que finalitza el 23 de febrer de 2024.

Cada companyia o artista pot presentar una sola proposta artística. I només s'accepta la inscripció d'espectacles que s'hagin estrenat els dos darrers anys o que estiguin en la fase de preestrena.