Notícies

Inauguració de l'exposició fotogràfica «Camp de la mort nazi alemany KL Auschwitz» 

Foto : Inauguració de l'exposició fotogràfica «Camp de la mort nazi alemany KL Auschwitz» 

El diputat Joaquim Roca hi assisteix amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Avui s'ha inaugurat l'exposició fotogràfica «Camp de la mort nazi alemany KL Auschwitz» a la delegació de l'Institut Auschwitz a Girona. Ha estat organitzada conjuntament amb la Càtedra de Drets Humans i Cultura Democràtica de l'Institut Auschwitz i amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Hi han assistit Joaquim Roca, diputat de la Diputació de Girona i alcalde de Sant Gregori; Enrique de Villamor, president de l'Institut Nacional Auschwitz i cònsol honorari de Polònia a Castella-Lleó i Cantàbria; Ilona Kaldoska, cònsol general de la República de Polònia a Barcelona; Joan Martí, director acadèmic de l'Institut Nacional Auschwitz Birkenau Espanya i president d'Onion Education i Eduardo de Ocampo, director del Departament d'Educació de l'Institut Auschwitz.

El diputat Joaquim Roca ha intervingut en l'acte. En el seu torn de paraula ha ressaltat la importància de les administracions públiques _i en concret, la que representa, la Diputació de Girona_, en la recuperació de la memòria històrica del nostre país i dels nostres municipis, i en el foment de valors com la democràcia, el respecte i la pau. 

«És prioritari mantenir viva la memòria de les víctimes dels totalitarismes, augmentar el coneixement i la comprensió, per part de les generacions presents i futures, del que va passar als camps de concentració i altres llocs d'extermini massiu de civils. Tots hem de contribuir a remoure consciències, i aquesta exposició dona a conèixer la crueltat que s'hi va viure», ha dit el diputat. 

Una vegada finalitzat l'acte, hi ha hagut una visita guiada a l'exposició, la qual es podrà visitar des del 30 de gener fins al 15 de juliol a la seu de la Delegació de l'Institut Auschwitz a Girona.

L'Institut Auschwitz Birkenau va escollir la ciutat de Girona per ubicar-hi la primera delegació a tot l'Estat. La inauguració de la seu, situada a l'avinguda Lluís Pericot, va tenir lloc el 6 de setembre de 2023. I aquell mateix mes s'hi va organitzar l'exposició fotogràfica «Aniversari a l'infern, un dia al gueto de Varsòvia», amb fotografies que documenten la crua realitat del gueto jueu de la capital de Polònia.

Aquesta primera exposició és la que la Diputació de Girona ha escollit per itinerar pels municipis de les comarques gironines, després de formalitzar un conveni amb l'Institut Auschwitz Birkenau