Notícies

La 22a edició del Black Music Festival estarà encapçalada per les cantants nord-americanes Dee Dee Bridgewater i Catherine Russell, pel grup Scary Pockets i pels holandesos DeWolff 

Foto : La 22a edició del Black Music Festival estarà encapçalada per les cantants nord-americanes Dee Dee Bridgewater i Cath

El festival amplia dates: l'edició d'enguany se celebrarà del 8 de febrer al 23 de març en diversos espais escènics de les comarques gironines, i també passarà per altres poblacions catalanes

Les entrades per als concerts i les activitats ja estan a la venda al web del festival (www.blackmusicfestival.com)

El Black Music Festival s'ha presentat aquest matí a El Modern de Girona, amb la participació institucional de M. Àngels Planas, vicepresidenta segona de la Diputació de Girona; Quim Ayats, segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Jordi Viñas, alcalde de Salt; Jordi Planagumà, director de la Casa de la Música, i Pau Marquès, director del Black Music Festival.

L'acte s'ha iniciat amb un concert a càrrec del grup de rock, folk pop i cançó d'autor Paxòfon.

El Black Music Festival ha anunciat el cartell complet de la seva 22a edició, amb un total de vint noves propostes, entre concerts i activitats. D'una banda, s'afegeix al cartell el funk de Swatkins, cantant i mestre del talk box que, amb la seva banda The Positive Agenda, serà el teloner de Scary Pockets i obrirà el Black Music Festival a la Sala Apolo de Barcelona, el 8 de febrer. També serà present al festival l'enèrgic rock & blues dels gironins BigBlack Rhino, que actuaran a la sala La Mirona, precedits del one man band Sergi Estella, conegut per fabricar-se els seus propis instruments amb objectes quotidians. 

Al cartell també s'hi suma el reggae i l'ska de les barcelonines Les Testarudes, que seran les teloneres dels mítics Dr. Calypso, el concert dels quals, ja anunciat, tindrà lloc també a La Mirona. Així mateix, el festival de música negra de Catalunya acollirà l'actuació del guitarrista barceloní Gnaposs, que precedirà el concert del també guitarrista italià Giacomo Turra & The Funky Minutes a La Mirona. Per aquest escenari també hi passarà la gironina Tramma, que presentarà el seu nou projecte, amb una sonoritat disco-dance més moderna. La precedirà la banda Funktory, amb la seva música negra. 

També s'afegeixen a la 22a edició el concert de Soul&Funk per als menuts a Palamós, i el Tina Turner Black Music Big Band Tribute a Torroella de Montgrí, una producció del Black Music Festival i la fundació Casa de la Música de les comarques gironines. Les entrades per a ambdós concerts ja estan exhaurides. Així mateix, la Black Music Big Band tornarà a presentar el concert Disco Fever a l'Atrium de Viladecans, acompanyada de l'Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Els parcs de Girona es tornaran a omplir de jornades musicals gratuïtes amb el tradicional Black Music Picnic, que se celebrarà al parc del Migdia i comptarà amb les actuacions de Lali Begood, la Black Music Big Band, les reconegudes Las Karamba i Dj Dadaa. Com és habitual, també es podrà gaudir de la jornada Hip Hop al Parc, amb artistes com EMÉ, Poor Tràmit o Elane, que actuaran al parc Central per acomiadar el festival. 

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha destacat en la seva intervenció que «el Black Music Festival s'ha expandit, i ara ja és, de ple dret, el Festival de Música Negra de Catalunya, però segueix tenint l'epicentre ben ancorat a Girona, Salt i les nostres comarques. Un festival que fa que tothom pugui gaudir d'aquesta música, amb la programació d'artistes clàssics i històrics de tots aquests gèneres, i també artistes actuals; artistes internacionals i artistes de casa, artistes coneguts i artistes emergents».

«A la Diputació de Girona estem molt orgullosos de col·laborar, des de ja fa anys, amb un festival que posa la demarcació en la primeríssima línia musical del país; de col·laborar amb un festival que ha demostrat que a Girona podem atrevir-nos amb qualsevol activitat cultural, per ambiciosa que sigui, si tots fem feina i anem a l'una», ha afegit la vicepresidenta.


Més informació a www.blackmusicfestival.com/calendari