Notícies

La segona edició del Correpoble tindrà lloc el 23 de març a Calonge i Sant Antoni i preveu reunir 1.500 participants

Foto : Fotos: CE Baix Empordà

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha participat en la presentació d'aquesta cursa popular, que cada any acull, de manera rotatòria, un municipi del Baix Empordà

El castell de Calonge ha estat l'escenari avui de la presentació de la segona edició del Correpoble. Es tracta d'una cursa popular per equips en què cada participant representa un dels deu municipis del Baix Empordà implicats en la iniciativa: Begur, la Bisbal d'Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell - Platja d'Aro i s'Agaró, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí. 

Enguany, l'esdeveniment, impulsat pel Consell Esportiu del Baix Empordà i amb el suport de la Diputació de Girona, tindrà lloc el proper 23 de març a Calonge i Sant Antoni. La cursa tindrà un recorregut de deu quilòmetres i està oberta a qualsevol persona més gran de dotze anys. 

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha intervingut en l'acte, destacant el fet que es tracta d'un «projecte transversal i molt integrador perquè tothom se'l senti seu»: «Com l'any passat a Palamós, volem tornar a viure una gran festa de l'esport popular. A Dipsalut, posem èmfasi en activitats com aquesta que, a més de promocionar l'activitat física i les relacions entre persones com a hàbits saludables, permeten el contacte en entorns de natura generant benestar i salut».

Les inscripcions estaran obertes fins al 17 de març al lloc web oficial. De moment, hi ha unes sis-centes persones inscrites, però la previsió és arribar a les 1.500 i superar els 1.311 participants de la primera edició. 

Una de les característiques principals del Correpoble és que hi haurà una samarreta exclusiva de la competició per població, que portaran els participants en funció del municipi que representin. Es premiarà el primer classificat de cada municipi per gènere i el corredor i la corredora de més edat. 

El municipi guanyador -es tindrà en compte la classificació dels primers trenta-cinc corredors de cada municipi- rebrà la Copa Correpoble, que s'exhibirà durant l'any a l'ajuntament corresponent. El que quedi últim rebrà la cullera de fusta del Correpoble.   

La presentació d'aquest matí també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, i la cap de la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, entre altres autoritats.