Notícies

Signatura del nou conveni administratiu regulador del règim de competències i el règim economicofinancer entre l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit 

Foto : Fotògraf: Jordi Ribot / Iconna

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, Genís Dalmau, han volgut que el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, fos testimoni de l'acord signat

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou conveni interadministratiu que regularà les competències i el règim economicofinancer entre els dos ens locals al llarg d'aquest mandat. La signatura s'ha formalitzat a la seu de l'EMD en presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, organisme que va participar molt activament en la creació de l'EMD l'any 2015 i en la mediació per resoldre el litigi que ha enfrontat l'entitat amb l'Ajuntament els dos darrers anys.
Tant l'alcalde de Torroella com el president de l'EMD han volgut que el president, Miquel Noguer, fos testimoni d'aquest acord, que té una vigència de quatre anys. 

En aquest sentit, tant Colomí com Dalmau han volgut expressar el seu agraïment més sincer a la tasca tècnica i d'interlocució que ha dut a terme la Diputació, i han assegurat que amb el nou mandat i el nou conveni s'inicia una nova etapa en la qual es deixen enrere els litigis i es reforça la col·laboració i la bona entesa que no s'haurien d'haver perdut mai. Amb la signatura d'aquest matí, es rubrica un acord que ja han ratificat per unanimitat tant el Ple municipal com la Junta de Veïns de l'EMD.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha assegurat que avui era un dia molt important per al municipi i ha volgut ressaltar la bona predisposició del nou govern de l'EMD per «restablir els ponts, el diàleg i arribar a acords». Ha reconegut que «els darrers mesos s'ha fet un intens treball per donar forma i contingut al nou conveni i els esforços han valgut molt la pena. Tots plegats hem demostrat que les persones, si volen, s'entenen», i ha expressat el seu convenciment que s'inicia una etapa molt positiva per al municipi.  Així mateix, ha reiterat l'agraïment a la Diputació de Girona, i ha assegurat que en un dia tan assenyalat es volia comptar amb la seva participació. En aquest sentit, ha assegurat que la presència del president de la Diputació encara ha donat més solemnitat a la signatura de l'acord. 

El president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, després d'agrair la mediació de la Diputació i la presència de Miquel Noguer a l'acte, ha demanat disculpes pels litigis i la confrontació promoguda per l'anterior govern de l'EMD. Ha assegurat que el nou govern ha iniciat el mandat amb la màxima predisposició i bona voluntat per arribar a acords amb l'Ajuntament, i ha recordat que una de les primeres decisions preses va ser paralitzar els contenciosos administratius i renovar el conveni entre l'EMD i l'Ajuntament.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha declarat: «Aquest conveni és fruit del consens i la voluntat de col·laboració entre les dues entitats locals. La suma d'esforços i la coordinació afavoreixen l'autonomia funcional de l'EMD de l'Estartit i es tradueixen en la prestació d'uns serveis de qualitat per a la ciutadania. Al capdavall, això és el més important: el benestar de les persones que hi viviu». I ha afegit: «Tot plegat s'ha donat en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística, que té com a objectiu consolidar l'estratègia de reposicionament sostenible de Torroella i l'Estartit com a destinació de qualitat, innovadora en el turisme de sol i platja i activa, i alhora responsable amb el magnífic entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte ha de contribuir a situar Torroella i l'Estartit com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos i generar noves oportunitats econòmiques». 

Després de la signatura, amb la regidora Dúnia Oliveras i responsables de l'Àrea de Comerç de Torroella, han visitat la plaça Pere Rigau, que forma part del recorregut «Torroella, galeria d'art a cel obert», un projecte que treu l'art al carrer i que ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona, a través de l'Àrea de Promoció Econòmica.

Amb aquest projecte, es vol aproximar l'art a la població i embellir el centre comercial de Torroella de Montgrí per fer-lo més atractiu. Així doncs, les façanes del nucli comercial, especialment les d'edificis que es troben en un estat més deteriorat, s'han embellit amb còpies d'obres d'art per millorar la imatge del centre comercial de Torroella. 

Per impulsar-lo, hi han col·laborat el Museu de la Mediterrània, la Fundació Mascort, la família Fuster, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i altres fundacions que disposen d'obres d'art relacionades amb el municipi de Torroella, així com l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí, i diferents àrees de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, com ara Cultura, Comunicació i Turisme.