Notícies

Arrenca l'europeu femení d'hoquei sobre patins, que tindrà lloc fins dissabte al pavelló d'esports d'Olot

Foto : Fotos: Ajuntament d'Olot

La diputada Imma Muñoz va participar en la cerimònia d'inauguració d'un esdeveniment que es disputa per primer cop a Catalunya

Fins aquest dissabte, 9 de desembre, Olot serà l'epicentre de l'hoquei sobre patins en l'àmbit continental. Durant sis dies, la pista Josep Jou del pavelló d'esports acollirà el Campionat d'Europa femení d'hoquei sobre patins, que compta amb el suport de la Diputació de Girona. 

La cerimònia d'inauguració va tenir lloc aquest dilluns a la tarda amb la participació de l'alcalde d'Olot, Pep Berga; la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat, Anna Caula, i la diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz, entre altres autoritats. 

Aquesta és la primera vegada que un campionat d'aquestes característiques es disputa a Catalunya. La Federació Espanyola de Patinatge va escollir Olot per la seva gran tradició i vinculació social, cultural i esportiva amb l'hoquei sobre patins i el patinatge. El Club Patinatge Artístic Olot va guanyar el passat mes d'octubre el catorzè títol mundial a Ibagué (Colòmbia), mentre que el Club Hoquei Olot està celebrant enguany els 40 anys de la seva fundació i té el primer equip a l'OK Plata amb el gruix de jugadors de la base.

En la seva intervenció, la diputada Imma Muñoz va mostrar-se «orgullosa» que l'europeu femení d'hoquei sobre patins es pugui veure a Olot: «Més enllà de l'alt nivell competitiu que s'hi podrà veure, una competició com aquesta és una excel·lent plataforma de projecció internacional del municipi, la comarca i la demarcació en general. Ens permeten consolidar el nostre territori com una destinació de turisme esportiu de primer ordre».

En el campionat, hi participen les set millors seleccions d'Europa: Anglaterra, Itàlia, França, Alemanya, Portugal, Suïssa i Espanya. Precisament la selecció espanyola és la gran favorita al títol perquè ha guanyat, de manera consecutiva, els darrers sis campionats.

Coincidint amb la disputa d'una cita de tanta rellevància, uns tres-cents alumnes dels centres educatius d'Olot rebran aquest dimarts la visita de jugadores i representants del cos tècnic de la selecció espanyola d'hoquei sobre patins. Els explicaran la seva experiència personal i els donaran a conèixer la importància de formar part d'un equip i els valors que aporta l'esport. 

A més, diferents clubs de la ciutat (Club Bàsquet Olot, Club Tennis Taula Olot i Club Hoquei Olot) també organitzaran activitats paral·leles aprofitant que aquesta setmana té molts dies festius amb motiu del pont de la Puríssima.