Notícies

Es constitueix la Taula Estratègica de l'Aeroport de Girona 

Foto : Es constitueix la Taula Estratègica de l'Aeroport de Girona 

La Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona celebren la primera reunió de la Comissió de Seguiment

S'hi ha aprovat la licitació d'un contracte d'1.540.800 euros per promocionar turísticament les comarques gironines i, en especial, l'Aeroport de Girona 

La Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona s'han reunit per constituir la Taula Estratègica de l'Aeroport de Girona. Aquesta trobada representa el punt de partida per iniciar el procés de licitació del contracte de serveis d'assessorament, planificació, negociació i inserció d'espais publicitaris, continguts i accions especials en els mitjans de comunicació i en els mitjans propis de companyies aèries i operadors turístics per a la promoció turística de les comarques gironines i, en especial, de l'Aeroport de Girona.

Per portar a terme la licitació, es farà una inversió anual d'1.605.000 euros, aportats entre les tres institucions. Concretament, la Diputació de Girona farà una aportació de 800.000 euros; la Generalitat de Catalunya també proporcionarà 800.000 euros -la meitat a través de l'Agència Catalana de Turisme i l'altra meitat, a través d'Aeroports Públics de Catalunya-, i la Cambra de Comerç de Girona aportarà 5.000 euros. 

L'Aeroport de Girona ha esdevingut una de les infraestructures clau per al sector del turisme, l'empresa i la recerca, tots valors estratègics per al desenvolupament de l'economia de les comarques gironines. 

La promoció d'aquesta infraestructura comportarà un augment significatiu del turisme a les comarques gironines, ja que el transport aeri és una de les vies principals d'accés a la destinació, així com una font per a la promoció i el desenvolupament turístic. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha subratllat: «El nostre compromís per revitalitzar l'Aeroport de Girona és ferm: pel seu valor estratègic, per posicionar-lo com a aeroport de primer ordre i per aconseguir que les empreses i els ciutadans l'identifiquin com a eina pròpia. Creiem que aquesta licitació pot contribuir a atraure més companyies i a generar una activitat sostinguda durant tot l'any, no només a l'estiu, que beneficiï el conjunt de la nostra demarcació».

La delegada del Govern de la Generalitat a Catalunya a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat «l'aposta ferma del Govern perquè l'Aeroport de Girona esdevingui una de les principals fonts de promoció i desenvolupament econòmic i turístic de la vegueria de Girona per l'alt grau d'impacte que té en el territori». I ha afegit que «l'Aeroport és una infraestructura estratègica pel seu potencial turístic, però també perquè el fet de tenir bones connexions facilita les relacions empresarials o en l'àmbit de la recerca a les comarques gironines».

Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha afegit: «L'Aeroport de Girona és una infraestructura estratègica per diversificar l'economia gironina, potenciant el turisme i facilitant la internacionalització de les nostres empreses».

Tal com es va acordar en la signatura del conveni, en un futur s'espera ampliar l'acord i incorporar-hi nous agents del territori interessats a contribuir en la promoció de l'Aeroport de Girona com a peça clau per al turisme de les comarques gironines.