Notícies

Inaugurada la torre de les Hores de Cervià de Ter

Foto : Fotografies: Ajuntament de Cervià de Ter

Els treballs de restauració del monument, catalogat com a bé cultural d'interès nacional, han durat dos anys

Hi ha assistit la diputada Maite Tixis i el diputat i alcalde de Cervià de Ter, Guillem Surroca

Aquest diumenge el poble de Cervià de Ter ha estat de festa, en inaugurar-se la torre de les Hores, catalogada com a bé cultural d'interès nacional (BCIN).

S'hi ha dut a terme una intervenció molt acurada que ha preservat els valors històrics, artístics i culturals d'aquest monument, i que va ser promoguda per l'anterior consistori, l'any 2022. L'actual alcalde, Guillem Surroca, ha presidit l'acte, acompanyat de la diputada de la Diputació de Girona Maite Tixis, al qual han assistit l'equip de professionals que ha executat els treballs de rehabilitació i millora, l'arquitecte Pep Fortià i la restauradora Cristina Thió, entre d'altres. L'historiador Isaac Rufí ha fet un extens i interessant repàs als segles de vida de la torre.

L'acte ha conclòs amb un concert amenitzat pels alumnes de l'Escola de Música del Gironès en què ha estat present la directora i professora de llenguatge musical i piano Glòria Galindo.

Amb aquesta restauració l'Ajuntament de Cervià recupera i posa a l'abast de la ciutadania i de la societat en general el seu patrimoni.