Notícies

La darrera sessió del Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local tracta sobre la nova legislació en habitatge i la seva incidència en el món local 

Foto : La darrera sessió del Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local tracta sobre la nova legislació

També s'hi analitza la regulació, els límits d'intervenció i la tramitació dels habitatges d'ús turístic

La diputada delegada de Recursos Humans i Habitatge de la Diputació de Girona, Natàlia Figueras, inaugura la darrera a sessió

Aquest matí, la diputada delegada de Recursos Humans i Habitatge de la Diputació de Girona ha presentat la darrera sessió de l'XI Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local, que ha estat centrada en les novetats legislatives en tema d'habitatge i la seva incidència en el món local i en la regulació, els límits d'intervenció i la tramitació dels habitatges d'ús turístic.

El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local és un espai on els assistents adquireixen nous coneixements i s'assabenten de les darreres actualitzacions legals i jurisprudencials que afecten les corporacions i els ens locals. Un espai de formació, en definitiva, que permet estar al corrent de les novetats normatives i que alhora proporciona eines per facilitar la tasca diària dels professionals. I avui s'ha portat a terme la darrera sessió d'aquesta onzena edició.

Hi ha participat Anna Pla Illa, cap de la secció d'Habitatge de la Diputació de Girona, i els ponents: Aleix Canals, advocat associat al despatx Clavell Canals Consulting, especialista en dret administratiu, dret urbanístic i habitatge; Anna Martínez, subdirectora general d'Ordenació i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme, i Joan Fandos, responsable de l'Oficina de Gestió Empresarial dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Treball a les Terres de l'Ebre.

A la sessió s'ha fet un repàs de la normativa d'habitatge i s'ha reflexionat sobre els dos temes de més actualitat en relació amb aquest àmbit, com són el dret a l'habitatge i l'habitatge d'ús turístic.

Amb aquests temes, des de la secció d'Habitatge de la Diputació de Girona es vol donar resposta a les sol·licituds d'informació i a les consultes que tant tècnics com professionals de les institucions del món local fan arribar per diversos canals a diferents àrees de la corporació.

La diputada Natalia Figueras ha assenyalat en la seva intervenció que «enguany l'habitatge ha estat un dels temes proposats per tractar en l'àmbit local per què aquest any el Govern estatal va aprovar la primera llei del dret a l'habitatge, publicada el 24 de maig, i el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret llei de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d'ús turístic. I justament aquests són els dos temes que tractem a la sessió d'avui».

Aquesta sessió ha permès reflexionar sobre la complexitat de les polítiques d'habitatge, la necessitat del treball cooperatiu i col·laboratiu coordinat entre les diferents administracions i la diversitat d'àmbits de treball transversal necessaris per poder dur a terme polítiques locals d'habitatge de qualitat.