Notícies

El Congrés Internacional d'Esport i Turisme de Muntanya té lloc a Puigcerdà 

Foto : El Congrés Internacional d'Esport i Turisme de Muntanya té lloc a Puigcerdà 

El diputat Alfons Casamajó assisteix a la inauguració i dona la benvinguda institucional als assistents

Organitzat per Pirineu Català 2023, té lloc els dies 23 i 24 de novembre al Teatre Casino Ceretà

Avui s'ha inaugurat el Congrés Internacional d'Esport i Turisme de Muntanya, que se celebra a Puigcerdà el dijous 23 i el divendres 24 de novembre.

En l'acte de benvinguda institucional hi ha intervingut Mar Quera, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Puigcerdà; Francesc Sanahuja, vicepresident de la Fundació Catalana per a l'Esport; Anna Julià, cap de la Representació Territorial de l'Esport a Girona; Alfons Casamajó, diputat de la Diputació de Girona, i Isidre Chia, president del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Aquest congrés pretén ser un espai de coneixement i discussió dedicat a examinar la conjuntura actual del territori en termes de turisme, gestió i esdeveniments esportius.

Per assolir els objectius proposats al congrés, es plantegen dos dies de debats i taules rodones amb les accions següents:

  • Compartir coneixements de gestió esportiva des de diverses perspectives territorials
  • Generar nou coneixement sobre la gestió del territori en l'àmbit esportiu
  • Explorar models similars i alternatius d'esdeveniments esportius
  • Comprendre com intervenen els diferents agents públics i privats dins del territori
  • Presentar els resultats de l'estudi d'impacte econòmic realitzat al llarg del 2023

Hi participen vint-i-vuit ponents internacionals del món de l'esport i la muntanya, que comparteixen els seus coneixements sobre projectes, perspectives i el potencial de les regions muntanyenques.

El diputat Alfons Casamajó ha dit en la seva intervenció: «Espais com aquest han de servir per establir connexions en el sector del turisme i l'esport a la muntanya. I ajudar a explorar visions innovadores i perspectives sobre el futur del nostre Pirineu. Segur que son idees valuoses per al territori», al qual ha afegit que «cal promocionar l'activitat esportiva al llarg de l'any com un dels serveis principals al nostre territori i al seu entorn». 

Finalment, Casamajó ha dit: «Des de la Diputació de Girona creiem fermament en la consolidació del Pirineu català com a motor de l'esport més identificat amb la muntanya, la natura i la sostenibilitat mediambiental. I treballem amb la resta d'administracions perquè des la cooperació i l'entesa això sigui una realitat. És un bona oportunitat de promoció, difusió i evolució d'un territori que aspira a fer un salt de qualitat i a guanyar en visibilitat per poder competir amb altres destinacions i espais de muntanya europeus».

 

El Pirineu català és Comunitat Europea de l'Esport 2023 

Comunitat Europea de l'Esport és un reconeixement atorgat per ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), que compta amb el suport de les institucions principals de les deu comarques que en formen part.

Aquest és un distintiu turístic i esportiu que acredita el Pirineu català com una de les millors zones d'Europa per practicar el turisme esportiu. Tanmateix, l'objectiu principal d'aquesta distinció és donar la visibilitat que es mereix tant al territori com a tots els agents que en formen part. Des de les persones que practiquen habitualment algun esport, els clubs, les entitats o les associacions fins a les instal·lacions esportives que ho fan possible.