Notícies

La Diputació de Girona entrega els guardons de la quarta edició dels Premis Projecta't a la Casa de Cultura de Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

Nuasets, Spiksy, Sílvia Planella d'ENGINY-era, CODEX Formació, seguretat alimentària, Squadra Pizza Lab, Laura Quintana Soms, FYOB Brand i EasyRural han estat les vuit empreses de la demarcació reconegudes

En els darrers sis mesos han rebut una mentoria especialitzada per part de consultors experts per ajudar-los a impulsar els seus negocis

L'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona ha estat l'escenari aquest dijous a la tarda del lliurament dels guardons de la quarta edició dels Premis Projecta't. Organitzats per la Diputació de Girona, aquests reconeixements van néixer el 2019 amb el propòsit d'ajudar els empresaris i autònoms de les comarques gironines a consolidar i fer créixer els seus negocis. 

Enguany s'han premiat vuit iniciatives creades entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2021 i de sectors tan diversos com l'alimentació, el turisme rural i l'ecoturisme, la consultoria de projectes socials, la venda de roba sostenible o el món dels creadors de continguts digitals (influenciadors). 

Tots aquests emprenedors han treballat, durant els últims sis mesos, amb un mentor expert en un pla d'actuació que els ha de permetre propulsar els respectius negocis, ja sigui a través de l'accés a nous mercats, la millora de la comunicació i el màrqueting digital o dels seus processos productius o, fins i tot, la internacionalització.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa d'emprenedoria «CO-CREIX» del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Girona i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. 

Els premis els ha entregat la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, que ha destacat: «Els Premis Projecta't van néixer per donar un impuls als empresaris i autònoms de les comarques gironines amb més potencial de creixement. Amb aquesta acció i les altres que conformen el programa CO-CREIX, estem facilitant eines al territori per convertir la nostra demarcació en una zona encara molt més competitiva».  

Els vuit guanyadors d'aquesta quarta edició han estat els següents:

  • Nuasets. És fruit de la unió de quatre famílies productores d'avellanes. La seva avellana és de l'apreciada varietat negreta, amb un contingut d'olis equilibrat, una textura cruixent i un gust dolç.
  • Spiksy. És un mercat web on usuaris de xarxes socials i creadors de continguts interactuen de manera individualitzada, connectant-se mitjançant una videotrucada per compartir consells, experiències i moments. Spiksi els facilita un espai on poden treure un rèdit al seu temps més enllà de la creació de continguts. 
  • Sílvia Planella, fundadora i directora d'ENGINY-era. Sílvia Planella treballa d'enginyera mecànica i arquitecta tècnica sota la marca Enginy Consultoria. També és la fundadora i directora de l'entitat ENGINY-era.
  • CODEX Formació, seguretat alimentària. Va iniciar el seu camí l'any 2018 amb la voluntat d'acostar la gestió de la seguretat alimentària d'una manera propera i efectiva a les petites empreses del sector. Basa la seva metodologia en tres pilars: l'anàlisi del context de cada empresa, la formació dels treballadors adaptada a les necessitats reals i la implementació de guies oficials de pràctiques correctes d'higiene.
  • Squadra Pizza Lab. Es tracta d'un concepte de restauració basat en l'era digital i centrat en el take away & delivery de pizzes de qualitat. A partir d'un disseny revolucionari, proposa una experiència de sabors i sensacions úniques, amb ingredients de proximitat i la seva massa quadrada d'elaboració artesanal.
  • Laura Quintana Soms. És una consultora de projectes socials per a associacions, fundacions i departaments de responsabilitat social corporativa d'empreses privades amb consciència social. Els seus serveis se centren en la formació i l'assessorament en la redacció de sol·licituds de fons de finançament, en la gestió i l'avaluació de projectes socials, en la identificació de col·laboracions intersectorials i en el disseny i la gestió de projectes i àrees de responsabilitat social corporativa.
  • FYOB Brand. És una empresa de roba sostenible sense gènere, inclusiva i lligada a valors socials. Mostra una nova manera de veure la vida, desmuntant estereotips i redefinint la bellesa. Tots els teixits utilitzats per produir les peces són orgànics o reciclats i l'embalatge és biodegradable.
  • EasyRural. Es tracta d'una eina digital dissenyada per simplificar la gestió i la promoció d'allotjaments de turisme rural. Agilitza la gestió de reserves, el control de la disponibilitat i les tarifes, la facturació i la interacció amb els clients amb l'objectiu de millorar l'èxit i la visibilitat dels allotjaments rurals en el mercat actual. 

Prèviament a l'entrega de premis, Neus Collado, cofundadora i CEO d'EverGreen Institute de Perú i de L'Hivernacle, ha fet la ponència «L'actitud emprenedora com a estil de vida». 

 

Uns guardons consolidats

Després de quatre edicions, els guardons estan arrelats al teixit empresarial de les comarques gironines. S'han premiat trenta-sis iniciatives (divuit empreses i divuit autònoms) d'abast i d'àmbits molt diversos, i se n'han beneficiat un total de setanta-tres persones. En total, s'hi han ofert 1.385 hores de mentoria a càrrec de cinquanta experts, que han suposat un cost de gairebé 90.000 euros, a càrrec de la Diputació de Girona. 

Per comarques, la majoria de guanyadors són del Gironès (20) i la Selva (9). També s'han reconegut projectes empresarials del Baix Empordà (3), l'Alt Empordà (2) i la Garrotxa i el Ripollès (1 cadascuna).