Notícies

Els premis E-TECH 2023 distingeixen vuit iniciatives que vinculen la tecnologia amb el progrés de la demarcació

Foto : Fotos: E. Kelele

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha lliurat a l'Ajuntament de Girona el Premi a la millor iniciativa en l'Administració local

L'auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona ha acollit aquest dilluns la gala de lliurament dels premis E-TECH, que organitza anualment l'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona). S'entreguen vuit guardons a empreses, institucions, entitats i persones de les comarques gironines que contribueixen a difondre i desenvolupar les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 

La Diputació de Girona hi dona suport i la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, ha participat en l'acte. Hi ha lliurat el Premi a la millor iniciativa en l'Administració local, que ha recaigut en els serveis informàtics de l'Ajuntament de Girona per l'automatització de l'actualització de les fitxes tècniques de vehicles.

«Les comarques gironines compten amb un enorme talent en l'àmbit de les noves tecnologies», ha destacat la vicepresidenta en el seu torn de paraula. I ha posat en valor els esforços que, des de la Diputació, s'estan portant a terme per impulsar l'Administració digital als ens locals: «Tenim el propòsit ferm de crear una administració més àgil, transparent, de més qualitat i, sobretot, més propera a la ciutadania». 

Els guanyadors d'aquesta dissetena edició dels premis E-TECH han estat els següents:

  • Premi BBVA a la millor iniciativa en la digitalització de l'empresa: la solució del centre tecnològic Eurecat, basada en sistema fotònics i intel·ligència artificial, que permet predir defectes de manufactura potencials abans de la fabricació dels teixits. 
  • Premi a la millor iniciativa en l'Administració local: serveis informàtics de l'Ajuntament de Girona.
  • Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC: Doceo Software, per SUMAR, un sistema de gestió completa i avançada de les factures dels proveïdors.
  • Premi a la millor estratègia en màrqueting digital: Performance Summit de Launchmetrics, pel fet d'aplegar, virtualment, seixanta experts internacionals del sector de la moda, l'estil de vida i la bellesa, amb mètriques mesurables del gran èxit de l'esdeveniment. 
  • Premi HIPRA Internacional E-TECH: Atlas de Launchmetrics, pel fet de ser una empresa internacional que posseeix l'equip de desenvolupament més gran a Girona.
  • Premi a la trajectòria de l'empresa TIC: Coditramuntana, pel seu recorregut amb més d'una dècada de creixement sostingut en transformació digital.
  • Premi Patronat EPS al projecte tecnològic emergent: Eco Torretes Intel·ligents Marconn, que proveeixen d'aigua i llum espais a l'aire lliure com ports o càmpings.
  • Premi al referent E-TECH: Kim Faura i Batlle, consultor estratègic independent i anteriorment director general de Telefònica a Catalunya, el País Valencià, les Balears i la comunitat de Múrcia (àrea del Mediterrani).

El Premi al referent E-TECH l'escull directament la junta directiva de l'AENTEG i el Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, la Secretaria de Política Lingüística dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona. En la resta de categories, la decisió correspon a un jurat compost per representants de l'AENTEG i experts en l'àmbit de les noves tecnologies. 

L'acte també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president de la FOEG, Ernest Plana, i el president de l'AENTEG, Albert Alemany, entre d'altres.