Notícies

Inauguració del bosc dels Tres Roures, un espai natural situat al costat de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

Foto : Foto: Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

Els accessos i part de l'interior s'han adaptat per afavorir-ne l'accessibilitat i s'hi ha instal·lat un plafó inclusiu en tots els llenguatges

La diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz ha participat aquest dilluns al matí en la inauguració del bosc dels Tres Roures. Es tracta d'un espai situat just al costat de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, que es va cedir fa uns anys i que s'ha adequat perquè en puguin fer ús professionals, pacients i familiars. 

Les actuacions han constat de dues fases. En una primera, es van pavimentar els accessos i una part de l'interior del bosquet amb sauló sòlid, un material que permet l'accés fàcil de cotxets, cadires de rodes i caminadors, i facilita el passeig de persones amb mobilitat reduïda. A més, també s'han adaptat dos punts de reunió amb bancs, construïts amb acàcies per garantir-ne la integració en el paisatge.

En una segona part, s'ha instal·lat un plafó inclusiu que inclou les recomanacions, les normatives d'ús i la informació de la fauna i flora en tots els llenguatges: oral (àudio), escrit (amb lletra i braille), de signes (mitjançant codi QR) i gràfic (amb pictogrames). 

La Diputació de Girona, a través de Dipsalut, ha contribuït al finançament d'aquestes obres, que també han tingut la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa. 

En la seva intervenció, la diputada Imma Muñoz ha destacat: «La salut i el medi ambient van de bracet i el centre aprofitarà la singularitat d'aquest entorn privilegiat per convertir-lo en una sala més de l'equipament. Segur que aquest bosc aportarà molts beneficis terapèutics per als pacients, sobretot els de llarga durada».

També hi ha hagut la intervenció de la coral Taliqual, un grup de pacients amb dificultats comunicatives que mensualment es troben al bosc per fer-hi els assajos i que utilitzen la música i el cant com a eina terapèutica.  

A l'acte, també hi ha assistit la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras, a més de membres del Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa: Lídia Capellas, cap de servei; Anna Vila i Maria Puyuelo, logopedes, i Jordi Pujol, terapeuta ocupacional.