Notícies

Espolla reivindica el vi novell amb una jornada festiva, amb activitats al Celler Cooperatiu

Foto : Espolla reivindica el vi novell amb una jornada festiva, amb activitats al Celler Cooperatiu

La diputada Míriam Lanero ha assistit aquest diumenge al matí a la primera edició de la Festa del Vi Novell del municipi alt-empordanès

El Celler Cooperatiu d'Espolla és l'únic de la Denominació d'Origen Empordà que manté la tradició d'elaborar i embotellar el vi novell, el primer en sortir al mercat després de la verema. Amb el propòsit de ressaltar-ho, el mateix celler i l'Ajuntament han impulsat la primera Festa del Vi Novell, que ha tingut lloc aquest diumenge.

El programa ha inclòs diverses activitats durant tot el dia a l'entorn del Celler Cooperatiu del municipi alt-empordanès. Entre d'altres, hi ha hagut visites guiades teatralitzades, actuacions musicals, animació i tasts.

La diputada de la Diputació de Girona Míriam Lanero ha assistit a la Festa del Vi Novell aquest matí, acompanyada de l'alcalde d'Espolla, Carles Lagresa, i la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta.

El vi novell és l'únic vi de temporada. Es tracta d'un vi que surt al mercat l'11 de novembre, dia de Sant Martí, i que s'elabora per ser consumit de manera immediata, entre novembre i finals d'hivern. Aquest any, se n'han elaborat unes 8.000 ampolles.