Notícies

Èxit d'inscripcions al projecte «Un llibre, un destí» del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona 

Foto : Pont de llibres 2a edició d'Un llibre, un destí a Camprodon

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona impulsa la iniciativa, que arriba a la tercera edició, i que consisteix a triar una novel·la relacionada amb una localitat i fer-hi una gran trobada de clubs de lectura, juntament amb altres activitats paral·leles

Enguany s'ha escollit el llibre Una família, de Toni Sala, i la trobada es farà a Sant Feliu de Guíxols aquest dissabte 4 de novembre

Aquest dissabte tindrà lloc al teatre municipal de Sant Feliu de Guíxols la tercera edició del projecte «Un llibre, un destí», una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Inspirat en els models anglosaxons de gran èxit «One city, one book» o «El llibre del mes», de Rotterdam, consisteix a triar, preferentment amb caràcter anual, una novel·la relacionada amb una localitat i organitzar-hi un club de lectura multitudinari amb l'autor, que es complementa amb rutes literàries i altres activitats paral·leles, com ara presència a comerços, premsa, espais urbans, etc.

En la primera edició, fa quatre anys, el municipi on es va dur a terme l'activitat va ser Caldes de Malavella, i el llibre escollit, El fill de l'italià, de Rafel Nadal. La segona edició es va dur a terme el 2022 a Camprodon, i en aquella ocasió es van triar dos llibres inspirats en aquesta localitat del Ripollès i el seu entorn, fins al Vallespir: Canto jo i la muntanya balla, d'Irene Solà, i El dia de l'ós, de Joan Lluís Lluís.

Aquest 2023, el llibre triat és Una família, de Toni Sala; la trobada es farà a Sant Feliu de Guíxols, i s'hi han formalitzat 300 inscripcions de persones provinent de vint-i-tres poblacions diferents. 

Els clubs de lectura assistents són de les biblioteques d'Anglès, Arbúcies, Banyoles, Caldes de Malavella, Calonge, Campdevànol, Castelló d'Empúries, Hostalric, Llagostera, Maçanet de la Selva, Olot, Ripoll, Riudarenes, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Sils, Tossa de Mar, Torroella de Montgrí i Vilobí d'Onyar. 

 

El programa d'enguany:

De 9.30 h a 11.30 h: Rutes culturals

11.45 h: Club de lectura al teatre municipal, amb Toni Sala 

12.45 h: Concert L'Arannà, sobre textos de l'autor

De 14 h a 16 h: dinar

16 h (a la Casa Irla): Recital i col·loqui «Un cafè amb Narcís Comadira»

De 16.30 h a 18 h: Repetició de les rutes culturals

L'assistència és gratuïta i l'activitat és possible gràcies a l'aportació econòmica de la Diputació de Girona i l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que valora el fet de rebre visitants en temporada baixa i de reivindicar el seu patrimoni literari, cultural i paisatgístic.