Notícies

Presentació de la monografia sobre Breda, de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona»

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

La presentació ha tingut lloc al Centre Cultural Els Forns de Breda, amb la participació del diputat Nil Papiol

El volum, coordinat per Andreu Pujol, és el número 228 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» i el 132 de la sèrie «Monografies» 

Aquest divendres s'ha presentat, al Centre Cultural Els Forns de Breda, el llibre titulat Breda, coordinat per Andreu Pujol. Es tracta de la nova monografia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», editada per la Diputació de Girona.

A la presentació hi ha participat Nil Papiol, diputat de la Diputació de Girona; Andreu Pujol, coordinador del llibre Breda de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» i primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Breda; Arnau Prat, un dels autors del llibre; i Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona».

Aquest llibre està escrit per diferents autors: Anna Anglisano, Xavier Castanyer, Jaume Fugarolas, Jordi Goñi, Francesc Mas, Yago Pons, Arnau Prat, Marc Prat, Andreu Pujol i Lola Vilà; un grup de bredencs que, cadascú des del seu camp d'interès (la història, l'art, les ciències, l'estudi de l'entorn natural...), ha confegit un treball col·laboratiu per difondre la cultura i el patrimoni locals de Breda.

El poble de Breda està ubicat en una petita vall entre el Montseny i el Montnegre, i forma part de la comarca de la Selva i de la comunitat de municipis del Baix Montseny. Aquest volum sobre Breda pretén esbossar la idiosincràsia del poble: en repassa la història i fa un retrat concís de la seva actualitat. 

Breda és coneguda per la tradició terrissaire, avui reconvertida en una moderna indústria, i pel patrimoni històric, amb l'antic monestir de Sant Salvador com a principal insígnia i, al fons, la silueta del castell de Montsoriu, sempre present. Aquests aspectes es recullen al llibre, però també, entre d'altres, la vida associativa del poble, les fàbriques i els comerços, els principals personatges històrics, l'entorn natural més immediat i la famosa sèrie televisiva Ventdelplà.

 

Els autors 

Andreu Pujol Mas és el coordinador d'aquest volum, escrit de manera conjunta per Anna Anglisano, Xavier Castanyer, Jaume Fugarolas, Jordi Goñi, Francesc Mas, Yago Pons, Arnau Prat, Marc Prat, Andreu Pujol i Lola Vilà. 

 

La col·lecció 

El volum Breda és el número 228 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», i el 132 de la sèrie «Monografies». 

Aquesta col·lecció, que actualment dirigeix Rosa Maria Gil i Tort, es va crear l'any 1985, i ja compta amb més de cent monografies locals i més de noranta guies de contingut específic. 

 

La coberta 

La coberta del llibre mostra una fotografia del campanar i l'església de l'antic monestir de Sant Salvador de Breda.