Notícies

La Catosfera d'enguany porta a Girona les iniciatives més innovadores de l'espai digital català

Foto : Fotografia: Catosfera 

El diputat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública e Noves Tecnologies, Joan Plana, ha participat en la inauguració institucional 

L'esdeveniment, que té lloc a Girona els dies 19, 20 i 21 d'octubre, celebra aquest 2023 la seva quinzena edició 

Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració institucional de la Catosfera d'enguany, amb la participació de Joan Plana, diputat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona; Gina Tost, secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, i Gemma Geis, vicealcaldessa i primera tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona.

La Catosfera és el punt de trobada de la Internet catalana, i aquest any celebra la seva quinzena edició, del 19 al 21 d'octubre de 2023 i en diferents ubicacions de Girona. L'objectiu de la Catosfera d'aquest any, organitzada per l'Associació Catosfera i l'Ajuntament de Girona, és convertir Girona, durant tres dies, en la capital digital de Catalunya.

Els actes de la programació de la Catosfera que tindran lloc a l'Espai Fundació "la Caixa" (plaça del Poeta Marquina, 10, de Girona) inclouen la creació d'una peça musical a partir d'intel·ligència artificial, amb Josep Maria Ganyet i Mazoni; un debat sobre la viralitat a les xarxes, amb Jordi Borràs, Marc Lesan, Cèlia Espanya i Bet Molina; la inauguració de la nova temporada del Popap de Mariola Dinarès; l'estrena del pòdcast de la Catosfera, presentat també per Mariola Dinarès i que es gravarà en directe durant l'esdeveniment, i una jornada dedicada a programari lliure, el Hacktoberfest, a càrrec de l'associació tecnològica Geeks.CAT. 

Destaca també la consolidació del Futur Fest, que transportarà projectes de les xarxes a la sala Platea de Girona. 

Pels organitzadors, la Catosfera d'enguany és una aposta claríssima per les tendències digitals, que inclou propostes pràctiques i interactives i que compta amb els noms més rellevants de tot l'ecosistema digital català.

El diputat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública, Joan Plana, ha destacat que «la Catosfera ha esdevingut el punt de trobada anual dels sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana».
«A la Diputació de Girona som sabedors de la importància de les TIC i del servei que poden oferir a la ciutadania. Treballem des de fa anys per impulsar l'administració digital als ens locals i per incentivar la presència dels municipis a la xarxa.» «Jornades com aquesta serveixen per traslladar coneixement a través de l'experiència tant dels experts com dels mateixos usuaris», ha afegit el diputat.