Notícies

Arriba la segona edició del Re_Palafrugell amb activitats relacionades amb la sostenibilitat

Foto : Foto: Ajuntament de Palafrugell

La diputada d'Educació i Joventut, Mònica Alcalà, assisteix a la inauguració a l'auditori del castell del cap Roig

Es tracta d'una jornada de conferències i debats sobre diferents vessants de la sostenibilitat en l'àmbit de l'arquitectura, el medi ambient i la gastronomia o el turisme

La inauguració ha tingut lloc avui, amb la jornada professional a l'auditori dels jardins del cap Roig

Avui s'ha donat el tret de sortida al RE_Palafrugell, que durant aquest cap de setmana porta al municipi una vintena de propostes entorn del benestar, la família i la cultura. Es tracta d'un esdeveniment creat amb l'objectiu d'oferir un espai de reflexió en l'àmbit professional i de l'oci, des d'on es posin en valor iniciatives sostenibles i locals, que permetin gaudir del territori de manera conscient.

El calendari d'activitats s'ha inaugurat aquest matí amb una jornada professional amb conferències i debats sobre diferents vessants de la sostenibilitat en l'àmbit de l'arquitectura, el medi ambient, la gastronomia i el turisme. La jornada l'han organitzada conjuntament l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya a Girona (COAC).

En l'acte d'obertura hi han participat Mònica Alcalà, diputada d'Educació i Joventut de la Diputació de de Girona; Marc Piferrer, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palafrugell; Enric Marquès, vicepresident del Consell Comarcal, i Juli Fernández, alcalde de Palafrugell i diputat de la Diputació de Girona.

D'altra banda, RE_Palafrugell es completa amb un programa amb una vintena d'activitats per gaudir del municipi, dirigides al públic general, que es duran a terme entre dissabte i diumenge. Es tracta de propostes «RE_pensades» per mostrar alternatives per fer turisme al municipi de Palafrugell tenint en compte criteris de sostenibilitat, no només ecològica i mediambiental, sinó també socioeconòmica.

Entre totes les propostes de cap de setmana destaquen les següents:

  • Arquivolta Calella de Palafrugell

L'Arquivolta a Calella de Palafrugell s'iniciarà amb una visita guiada a la casa Castanera, ubicada a la zona del Golfet, obra de l'arquitecte Antoni Bonet Castellana, que mostra una manera singular d'organitzar espais domèstics a la costa mediterrània.
Seguidament s'anirà a la zona del Port Bo per conèixer la història dels béns culturals d'interès nacional (BCIN) que s'hi ubiquen, així com la dels antics tenyidors de xarxes _a Sa Perola i el restaurant El Salí_utilitzats pels pescadors de Calella. 

  • Arquivolta Palafrugell

Es tracta d'una visita guiada a tres espais emblemàtics de Palafrugell, vinculats a l'art i al passat industrial dins el món surer de la vila. 
S'iniciarà a l'antiga casa de l'artista italià Tano Pisano, molt arrelat a Palafrugell. Seguidament es visitarà l'antiga fàbrica Bertran i l'espai dels forns, on avui es troba l'Institut Català del Suro.
El recorregut finalitzarà a la casa Joan Miquel Avellí, que acull la Fundació Cuixart i és l'actual casa de la família de l'artista Modest Cuixart, on es podrà veure el taller en el qual el pintor produïa les seves obres. 

  • Espai de benestar

Entre les activitats destacades del cap de setmana hi ha diferents sessions de ioga, amb modalitats tan diferenciades com el ioga facial, el ioga dance flow o el ioga infantil, i múltiples possibilitats de descobrir propostes destinades a la millora del benestar emocional i corporal. Tot això serà dissabte de les 8.30 a les 14 h a la platja de Tamariu. 
Espai i família
Dins les activitats previstes per a tota la família se n'han organitzat de destinades a totes les edats, concentrades dissabte a la tarda a la platja de Llafranc: espectacle infantil,  taller de manualitats, taller per fer berenars saludables, una gimcana... Així mateix, s'ofereix servei de bus llançadora amb el Julivia Bus, entre Palafrugell i Llafranc, perquè les famílies s'hi puguin desplaçar sense necessitat de cotxe.

  • Altres activitats

Pel que fa a la resta d'activitats, cal destacar-ne la festa del pedal, una jornada de portes obertes als espais culturals, tallers familiars a l'espai Virya Project, l'activitat «Llegim i sentim» a la Fundació Josep Pla i la xerrada «Viure en plenitud» a càrrec del periodista Gaspar Hernández.

Al web re.palafrugell.cat es pot consultar la programació amb totes les activitats que s'ofereixen des del divendres 20 fins al diumenge 22 d'octubre.