Notícies

La diputada Míriam Lanero, participa en la presentació de l'estudi d'impacte del Pla de Recuperació Next Generation i en la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu

Foto : La diputada Míriam Lanero, participa en la presentació de l'estudi d'impacte del Pla de Recuperació Next Generation i

L'acte sobre l'impacte del Pla de Recuperació a la demarcació de Girona (Next Generation EU) i la presentació de la guia del projecte NGEU han tingut lloc al Parc Científic de la Universitat de Girona

La Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu, amb el nom «Una Europa útil pels joves», té lloc durant el cap de setmana a Torroella de Montgrí

Aquest divendres, la diputada delegada de Projectes Europeus de la Diputació de Girona, Míriam Lanero, ha participat en dos actes relacionats amb les seves competències.

Aquest matí ha donat la benvinguda en l'acte «Impacte del Pla de Recuperació a la demarcació de Girona (Next Generation EU) i presentació de la guia del projecte NGEU», al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG).

La presentació ha comptat amb la presència de Josep Calvo, vicerector de projectes estratègics i internacionalització de la UdG, i Francina Esteve, directora d'Europe Direct Girona i del Centre de Documentació Europea de la UdG. 

La Diputació de Girona ha col·laborat en l'elaboració de la guia, que recull deu projectes que es porten a terme a les comarques de Girona amb fons Next Generation de la Unió Europea.

En la seva intervenció, la diputada ha destacat: «Volem agrair al centre Europe Direct, que a començament d'estiu va celebrar els deu anys de funcionament dins l'àmbit de la Universitat de Girona, la idea i la feina esmerçada en l'elaboració d'aquesta guia, i en la preparació i organització de l'acte d'avui, ja que permet posar en relleu diversos projectes que es duen a terme a les comarques de Girona i, de retruc, parlar de tots els projectes».

A la tarda, Míriam Lanero ha participat en la inauguració de la segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu (CCME), que aquest any té lloc amb el nom «Una Europa útil pels joves».

L'acte ha tingut lloc al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i la diputada hi ha participat juntament amb Xavier Ferrer, president del CCME; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, i Laura Rahola Ortega, responsable de comunicació de la representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Aquest 2023 s'està celebrant l'Any Europeu de les Competències, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament de competències de la gent, de manera que les seves oportunitats professionals i vitals millorin. Això ha de permetre que Europa sigui més competitiva, impulsant la mà d'obra i garantint que les transformacions verda i digital i la recuperació econòmica siguin socialment justes i equitatives.

Míriam Lanero ha assenyalat: «Des de la Diputació de Girona apostem perquè les empreses, des de les pimes fins a les grans empreses, pugin disposar del talent que necessiten per prosperar. I si prosperen les empreses, prospera l'economia i prosperen les persones. I això fa gran el territori i fa gran Europa».

«L'Any Europeu de les Competències ens està permetent orientar els esforços de les institucions per ajudar la gent a aprendre, a crear oportunitats i avançar en la carrera professional, a canviar a sectors nous i prometedors, i a treballar on cadascú vulgui. Les administracions també hem de garantir que les transicions verda i digital, així com la recuperació econòmica, siguin inclusives i no deixin ningú enrere», ha afegit Lanero.

Europe Direct Girona i el Centre de Documentació Europea de la UdG organitzen la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Comissió Europea.