Notícies

El president, Miquel Noguer, assisteix a la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat de Girona

Foto : El president, Miquel Noguer, assisteix a la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat de Girona

L'aula magna Modest Prats de la Universitat de Girona (UdG) ha acollit aquest dijous la inauguració oficial del curs acadèmic 2023-2024. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a l'acte, que ha gravitat al voltant de la reivindicació de les ciutats per viure-hi. 

L'acte també ha comptat amb la presència del rector de la UdG, Quim Salvi; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el conseller de Recerca i Universitats, Quim Nadal; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart; la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral, i la presidenta del Consell Social de la UdG, Assumpció Vila, entre d'altres. 

Enguany la lliçó inaugural ha anat a càrrec del geògraf i urbanista Oriol Nel·lo. Sota el títol «Ciutats per viure-hi», ha reflexionat a l'entorn del concepte de ciutat i ha destacat que la ciutat ha de tenir una definició que vagi més enllà de la realitat territorial: «Ha de ser entesa com el projecte de configuració d'espais per viure-hi, que siguin ambientalment sostenibles, funcionalment eficients i socialment justos». I ha afegit: «Tenim el repte de construir el que volem que sigui». 

Durant l'acte, també hi ha hagut intervencions del Cor i l'Orquestra de la UdG.