Notícies

Comença la sisena edició del Postgrau d'administració electrònica i govern obert al món local

Foto : Comença la sisena edició del Postgrau d'administració electrònica i govern obert al món local

El diputat Joan Plana ha presentat el postgrau, organitzat per la Diputació de Girona i la Fundació UdG, amb la col·laboració del Consorci Administració Oberta de Catalunya

Aquest divendres s'ha inaugurat la sisena edició del Postgrau d'administració electrònica i govern obert al món local amb la participació del diputat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Plana; la directora general de la Fundació Universitat de Girona (UdG), lrene Compte, i la subdirectora de Transformació Digital i Serveis del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Marta Arderiu.

Seguidament, Manel Sanromà, doctor en astrofísica i llicenciat en humanitats i màster en TIC salut, ha impartit la conferència inaugural titulada «La intel·ligència artificial generativa: el canvi que estàvem esperant per a una administració a la mida de les persones».

Aquest postgrau està organitzat per la Diputació de Girona i la Fundació UdG, amb la col·laboració del Consorci Administració Oberta de Catalunya.

La sisena edició del postgrau arrenca amb trenta-dos d'alumnes procedents de les administracions de Catalunya, principalment de l'àmbit local, així com amb professionals del sector privat que treballen conjuntament amb l'Administració pública en processos de transformació digital.

Novament el postgrau repetirà el format híbrid de les darreres edicions, que combina les classes en línia amb les presencials a Girona per facilitar que hi assisteixin treballadors públics d'arreu de Catalunya.

El diputat Joan Plana ha destacat en la seva intervenció: «Capacitar els treballadors públics del món local en els àmbits de l'administració electrònica i el govern obert contribueix a millorar la qualitat de les administracions públiques. Aquesta és la voluntat de la Diputació de Girona, per ajudar tots els municipis de la demarcació. I per això donem suport a la formació dels treballadors públics, a fi de donar-los eines per implementar els canvis necessaris als nostres municipis».

«La finalitat última d'aquest curs està pensat per formar-vos però l'objecte final és millorar els serveis a la nostra ciutadania i adequar-los no només en un bon marc normatiu sinó també millorar la relació de l'administració amb el ciutadà i per tant facilitar els tràmits, que vol dir facilitar-los la vida».