Notícies

Les millors imatges de la 14a edició dels Premis Carles Rahola, en una exposició a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, han inaugurat avui l'exposició «RaholaFoto2023», una selecció dels quaranta-cinc treballs fotogràfics que es van presentar a la 14a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. 

La mostra, que es podrà veure a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al 10 de novembre, consta de vint imatges que descriuen moments de la nostra vida quotidiana: el seguiment del rastre d'un senglar, un carrer ple d'escombraries, la pastura de les ovelles o el pas d'una frontera. La fotografia guanyadora, de Pau de la Calle, no és una excepció: s'hi observa la delicadesa d'una treballadora del santuari d'animals Gaia, a Camprodon, guarint una truja paralítica. 

«Les fotografies són de gran qualitat i evidencien l'immens talent que tenim a casa nostra. I aquest, sens dubte, és un dels principals leitmotivs dels Premis Carles Rahola, que organitzem conjuntament la Diputació i el Col·legi de Periodistes: posar en valor el treball periodístic que es fa al nostre territori, a la demarcació de Girona», ha destacat Miquel Noguer. 

«RaholaFoto2023» inclou fotografies de Lluís Serrat, Martí Navarro, Glòria Sánchez, Pere Duran, Aniol Resclosa, Jordi Borràs, David Aparicio, Dolors Gibert, Miquel Riera, Carles Palacio, Joan Castro, Toni Vilches, Jordi Ribot i Pau de la Calle. Quasi totes les fotografies es van fer al llarg del 2022, tot i que n'hi ha una del 1994: es va poder presentar al concurs perquè va ser publicada a la Revista de Girona l'any passat. 

L'exposició s'integrarà posteriorment en el programa d'exposicions itinerants de la Diputació de Girona. Totes les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir-la poden demanar-la a través del lloc web d'exposicions de la corporació. Allà hi trobaran la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

Documentació