Notícies

Miquel Noguer lloa la capacitat de resiliència del teixit empresarial gironí en una jornada de Diari de Girona, del grup Prensa Ibérica

Foto : Fotos: M. Millan

L'Hostal de la Gavina de s'Agaró ha acollit aquest migdia la jornada «Girona, una economia en transformació», en la qual ha participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. L'objectiu de la sessió ha estat contextualitzar la situació econòmica i empresarial de les comarques gironines a través de diferents intervencions i taules rodones. 

Organitzada per Diari de Girona del grup Prensa Ibérica, la jornada també ha servit per presentar a la demarcació la publicació d'informació econòmica Actius, un suplement que acompanyarà cada dissabte el Diari de Girona i que oferirà continguts adreçats a lectors especialitzats, però també al públic en general. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha posat en relleu la capacitat de resiliència i adaptació del teixit empresarial gironí davant les dificultats que s'ha trobat en els darrers anys: la crisi del 2008, la pandèmia de la covid-19 i ara, amb el context d'incertesa econòmica, els efectes de la inflació i el preu del subministrament. 

«Vostès, els empresaris, han estat capaços d'invertir, de transformar-se i de tirar endavant. Ens n'hem sortit i l'economia creix malgrat l'increment de preus», ha destacat Miquel Noguer, i ha avançat algunes dades del quart Informe territorial de la demarcació de Girona, del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. Per exemple, que l'any 2022 el nombre d'empreses a la demarcació va créixer un 1,1 % respecte de l'any anterior i es va situar en 27.821, la immensa majoria de les quals pimes; o que el nombre de persones aturades va disminuir significativament (un 9,9 %) en relació amb l'any 2021, i es va situar en xifres de l'any 2008. 

El president, Miquel Noguer, ha destacat que la Diputació de Girona sempre es mostra obert a donar suport a l'empresariat perquè «és el motor de casa nostra». En aquest sentit, ha fet referència a programes com «Acelera Pyme», el qual, a través dels fons Next Generation, impulsa el procés de digitalització de les pimes; a la tasca del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i al segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, que promociona el producte elaborat a les comarques gironines. 

L'acte a s'Agaró ha comptat també amb la presència de la consellera d'Economia, Natàlia Mas, que n'ha fet la cloenda; l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez; la directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda de la Generalitat a Girona, Raquel Robert; el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, i el director del Diari de Girona, Josep Callol, entre d'altres.