
La vicepresidenta tercera i presidenta de l'organisme autònom de la Diputació, Maria Puig, va participar en la inauguració del congrés dijous passat
L'Àrea d'Anatomia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona ha organitzat enguany la 30a edició del Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola. Des de dijous passat i durant tres dies, uns 150 professionals i acadèmics d'aquest àmbit de coneixement s'han trobat a Girona per compartir experiències en el camp de la docència i la recerca en anatomia i embriologia humanes.
Dipsalut, organisme autònom de la Diputació de Girona, ha donat suport al congrés, que ha tingut lloc a Catalunya per primer cop en els últims vint-i-cinc anys. La vicepresidenta tercera i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, va intervenir en l'acte d'inauguració que va tenir lloc dijous passat a l'Aula Magna Modest Prats de la Universitat de Girona, a la plaça de Sant Domènech de Girona.
Durant la seva intervenció, Maria Puig va felicitar la Universitat de Girona i tot l'equip del comitè organitzador, capitanejat pels presidents del congrés, la doctora Anna Carrera i el doctor Francisco Reina, «per l'esforç que han fet perquè la proposta resulti atractiva i sigui d'interès per a investigadors, docents, tècnics de laboratori i estudiants, tant de doctorat com de grau».
També va aprofitar per explicar alguns dels programes que porta a terme Dipsalut relacionats directament amb la promoció i protecció de la salut, com són el programa d'activitat física, amb més de 2.000 participants, i «Girona, territori cardioprotegit», amb gairebé un miler de desfibril·ladors repartits per tota la demarcació, la xarxa més gran d'Europa.
Dipsalut ha col·laborat econòmicament per a l'organització d'aquest 30è Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola, conscients que l'anatomia és la pedra angular en la formació dels diferents graus de ciències de la salut, i que la trobada, que ha reunit els professionals capdavanters en la matèria, era la millor manera d'afrontar i superar tots els reptes de present i de futur que planteja la salut humana.