La Diputació de Girona torna a col·laborar amb el festival, que tindrà lloc del 30 de setembre al 10 de desembre i compta amb 99 espectacles
A més de Girona i Salt, també hi haurà espectacles a Banyoles, Bescanó, Figueres, Palafrugell, Torroella de Montgrí i Sant Gregori, a les comarques gironines, i a Barcelona
El Teatre Municipal de Girona ha estat l'escenari aquest dijous al matí de la presentació de la programació de la 32a edició de Temporada Alta. Enguany, el festival, que arrencarà el 30 de setembre al Palau Firal amb un concert d'Antònia Font, compta amb 99 espectacles i 160 representacions.
Un any més, diversifica la seva oferta cultural i complementa les propostes de teatre, dansa, circ i espectacles familiars amb una ambiciosa programació musical, de cinema i altres formats, pensant en tots els públics i edats.
L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; l'alcalde de Salt, Jordi Viñas; el secretari general de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Foz, i el director del festival, Salvador Sunyer.
Un any més, la Diputació de Girona torna a donar suport al festival. El vicepresident Jordi Camps ha destacat el prestigi assolit per Temporada Alta: «Són 32 anys de bona feina. No és gens senzill mantenir-se tant temps a primera línia, consolidat com un dels millors festivals de tardor del sud d'Europa. Un esdeveniment per a tots els públics i que no es queda només a Salt i Girona, sinó que es mou arreu de la demarcació».
Amb Girona i Salt com a seus principals i Figueres com a novetat d'enguany, també hi haurà espectacles programats a Banyoles, Bescanó, Palafrugell, Torroella de Montgrí i Sant Gregori, a les comarques gironines, i a Barcelona.
El pes internacional
Aquesta tardor, Temporada Alta fa una especial atenció a la programació internacional presentant una selecció de vint espectacles de deu països amb grans noms de l'escena, i combinant-los amb d'altres de menys coneguts i que s'estrenen al festival.
L'estrena absoluta del nou espectacle d'Angélica Liddell, Vudú (3318) Blixen, és un bon exemple d'un cartell potent que també compta amb projectes com els de la companyia Complicité, Thomas Ostenmeier, Milo Rau, Patrice Chéreau, la companyia Rosas (Anne Teresa De Keersmaeker), Peeping Tom, Cristiana Morganti, el jove director lituà Jokübas Brazys o _en l'apartat musical_ Sophie Auster i Ingrid Caven, entre d'altres.
Pel que fa a l'escena catalana, el cartell inclou 65 espectacles (25 amb artistes gironins) amb el segell de La Calòrica, Sergi Belbel, Jordi Galceran, Dagoll Dagom o Roser López Espinosa.
El festival també aposta, com cada any, per la producció de nous projectes que després faran temporada i gira, dels quals destaquen Casares - Camus: Una història d'amor, dirigit per Mario Gas, i la lectura de textos de Míriam Iscla i Pol López _amb el Festival Clàssics Barcelona_, Els ossos de l'irlandès, de Teatre Nu, La materia. De la leona a la invencible, d'Olga Pericet i Daniel Abreu, o nous projectes de Las Chicas del Barro, Las Huecas, Cascai Teatre, Jordi Oriol - Indi Gest, Ada Vilaró, Sergi Buka o Albert Pla.
En l'apartat social, el festival arribarà a 5.000 alumnes de centres educatius de Girona i Salt, amb 95 funcions per al públic escolar en el marc del programa A Tempo.
Tota la programació es pot consultar al lloc web oficial del festival. Les entrades es posaran a la venda els dies 5 i 6 de setembre (en compra preferent) i el 7, ja amb la taquilla oberta.