Notícies

La gastronomia i el turisme centren la inauguració de la 37a Mostra del Vi de l'Empordà

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El president, en funcions, Miquel Noguer, inaugura la mostra, juntament amb l'alcalde de Figueres i diputat, en funcions, Jordi Masquef
També assisteixen a la commemoració del centenari del Grup Padrosa als Hostalets de Llers

Ahir al vespre va tenir lloc a Figueres la inauguració de la 37a Mostra del Vi de l'Empordà, un esdeveniment de referència dedicat a la difusió i la promoció dels cellers, els vins i la gastronomia empordanesos. És per això que enguany l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha estat l'encarregada de fer-ne el pregó en el tradicional acte públic que va tenir lloc a la Rambla de Figueres i al qual també van assistir el president, en funcions, de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i Jordi Masquef, alcalde de Figueres i diputat, en funcions.  

La Mostra del Vi de l'Empordà ha esdevingut una de les fires més importants del nostre territori i un punt de trobada anual obligatori per al sector del turisme i la gastronomia. L'organitza l'Ajuntament de Figueres i la DO Empordà, i hi col·labora la Diputació de Girona, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Enguany l'edició compta amb la participació d'onze cellers de la DO Empordà i dinou expositors, i es podrà visitar fins al 2 de juliol. 

En aquest sentit, durant la seva intervenció a l'acte d'inauguració de la mostra, el president, en funcions, de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer,  va assenyalar: «Des de la Diputació de Girona contribuïm a donar visibilitat i projecció a la tasca que diàriament fan productors i empresaris. Apostem i impulsem el binomi "producte i turisme" amb el segell de Girona Excel·lent i el club de la Ruta del Vi de la DO Empordà. Duem a terme actuacions (presentacions, fires i esdeveniments) en els àmbits nacional, estatal i internacional per donar a conèixer els nostres vins i cellers entre els visitants i turistes potencials de les nostres destinacions».

«Aprofitem la bona inèrcia que vivim en el sector. A l'horitzó hi ha la fita Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un nou espai on exposar al món que a Catalunya la gastronomia és cultura (salut, qualitat de vida, progrés i sostenibilitat)», va afegir Miquel Noguer.

A l'acte, també hi van assistir representants de l'Ajuntament de Figueres i de la DO Empordà, així com membres de l'entitat encarregada de fer el pregó d'enguany, entre els quals cal destacar Cristina Cabañas, membre de la direcció de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, presidenta de Guitart Hotels i de la Fundació Climent Guitart, que va llegir el pregó en nom del president de l'Acadèmia, Carles Vilarrubí. També hi eren presents Carme Casacuberta, presidenta de la DO Empordà; Àlex Hernández, conseller comarcal; Josep M. Bernils, regidor de l'Ajuntament de Figueres; Manel Rodríguez, regidor de Promoció Econòmica, i Pilar Sánchez, regidora de Fires i Mercats.

Prèviament, abans de la inauguració de la fira vinícola, i com és tradició, els participants de les institucions i entitats organitzadores van assistir a la signatura del llibre d'honor per part dels pregoners (l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició) a l'Ajuntament de Figueres. 

Centenari del Grup Padrosa
Posteriorment a la inauguració, el president, en funcions, de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i Jordi Masquef, alcalde de Figueres i diputat, en funcions, van assistir al sopar de gala del Grup Padrosa, als Hostalets de Llers, per commemorar el centenari d'aquesta empresa, un referent del transport per carretera i de la gestió d'infraestructures de les comarques gironines.