Notícies

El Tempo de Girona omplirà el Barri Vell de propostes musicals, gastronòmiques i culturals per commemorar els quinze anys de trajectòria

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El festival tindrà lloc del 14 de juliol al 6 d'agost als jardins del passeig Arqueològic amb més d'una trentena de concerts gratuïts i amb una presència femenina destacada, propera al 50 % de la programació

La plaça dels Jurats es convertirà en l'escenari d'un únic gran concert de pagament i en els propers dies es revelarà la identitat del grup que hi actuarà

El Festival Tempo de Girona commemora els quinze anys de trajectòria i aquest 2023 oferirà nombroses propostes musicals, gastronòmiques i culturals gratuïtes del 14 de juliol al 6 d'agost. 

Aquestes activitats s'afegiran a un únic concert de pagament, que tindrà lloc a la plaça dels Jurats. La identitat del grup que hi participarà i la data en què tindrà lloc el concert es donaran a conèixer properament. Amb prop d'un 50 % de presència femenina, la programació compta, un any més, amb diverses actuacions musicals d'artistes consolidats i d'artistes revelació de gèneres com ara el rock, el pop, l'indie, el reggae, l'urban i el jazz; presentacions de llibres; l'hora del vermut, acompanyada de música, i un espectacle amb l'humor com a fil conductor.

La inclusió social hi torna a tenir cabuda amb la voluntat de donar visibilitat a persones i col·lectius - que solen quedar fora d'aquest tipus d'esdeveniments- per fomentar la participació de tothom en el món de la música. És per això que s'organitzen concerts en col·laboració, per exemple, amb el Sector Est de Girona. La cantant catalana Queralt Lahoz oferirà la primera de les moltes actuacions que tindran lloc al passeig Arqueològic, on es podran veure, entre d'altres, i de manera gratuïta per als assistents, Meritxell Neddermann, Tropiko, Saphie Wells, Júlia Blum, Suasi, Claqué Jazz Trio i The Crabtones.     

La programació del Tempo de Girona s'ha presentat aquest matí a la sala Ferran Agulló de la seu de la Diputació de Girona amb les intervencions d'Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat, en funcions, de Cultura de la Diputació de Girona, i Albert Candela, director del festival. 

Durant 24 dies seguits s'han programat 35 concerts (un de pagament), 8 vermuts musicals, 2 Tempo llibres i un Tempo comedy, una novetat d'aquesta edició. 

«Estem de celebració perquè commemorem els nostres quinze anys de trajectòria. Mirem enrere i recordem el 2009, el moment de començar, quan encara no existia una tradició establerta d'escoltar música en viu a Girona. De mica en mica vam poder anar guanyant terreny entre les poques programacions existents fins a arribar a l'actualitat, quan podem dir que el Tempo és un referent de l'estiu per a tots els gironins i gironines», ha declarat Candela.  

Albert Piñeira ha destacat que «el Tempo és ja un dels esdeveniments lúdics i culturals de referència que es fan durant l'estiu a la ciutat de Girona. És un festival de proximitat, de quilòmetre zero, i per això la Diputació de Girona sempre donarà suport a aquest tipus d'iniciatives que es fan a casa nostra i que s'organitzen amb un compromís ferm envers la cultura, la societat i la promoció dels valors que ens vinculen a la nostra terra».

Documentació

DdP_Tempo 2023 20/06/2023