Notícies

La Diputació de Girona acull la presentació de la 17a edició dels Premis E-TECH de noves tecnologies

Foto : Fotos: M. Millan

Organitzats per l'AENTEG, la patronal del sector a les comarques gironines, tornen a comptar enguany amb vuit categories

Ja està oberta la convocatòria i totes les candidatures tenen temps de presentar-s'hi fins al proper 16 d'octubre

El diputat de Noves Tecnologies, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, i el president de l'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona), David Martí, han presentat aquest dijous al matí, a la sala Ferran Agulló de la corporació, la 17a edició dels Premis E-TECH. 

Els guardons reconeixen anualment les empreses, institucions, entitats i persones de les comarques gironines que, amb la seva tasca, contribueixen a la difusió i el desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les TIC. 

La convocatòria d'enguany ja està oberta i les candidatures es poden presentar fins al proper 16 d'octubre. Un mateix aspirant pot presentar-se a més d'una categoria, sempre que compleixi les condicions exigides en cadascuna d'elles. En l'edició d'enguany, hi torna a haver vuit categories, que són les següents:

  • Premi BBVA a la millor iniciativa en la digitalització de l'empresa
  • Premi a la millor iniciativa en l'Administració local
  • Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC
  • Premi a la millor estratègia en màrqueting digital
  • Premi HIPRA Internacional
  • Premi a la trajectòria de l'empresa TIC
  • Premi Patronat EPS al projecte tecnològic emergent
  • Premi al referent E-TECH

El requisit indispensable per prendre-hi part és que els aspirants tinguin seu a la demarcació o bé hi treballin, en funció de la categoria. En el cas del premi Patronat EPS al projecte tecnològic emergent, s'hi poden inscriure fins i tot projectes d'empreses que encara no estiguin constituïdes [podeu consultar les bases en el PDF adjunt]. 

El diputat de Noves Tecnologies, en funcions, Jordi Xargay, ha lloat la trajectòria d'aquests premis: «Són uns guardons consolidats, que s'han erigit en referència indiscutible al nostre territori. Tots som conscients de la importància de les TIC en el nostre dia a dia, i més després d'haver superat recentment una pandèmia. Ara són absolutament imprescindibles en les nostres vides». 

En la mateixa línia s'ha referit el president d'AENTEG, David Martí, que ha agraït el suport de la Diputació de Girona i del nodrit grup de patrocinadors i col·laboradors. En aquesta edició, s'hi han incorporat HIPRA i el Patronat de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona, que donen nom a dues categories, i se sumen al BBVA, que fa anys hi està implicat.

«Els premis E-TECH són la joia de la corona de l'AENTEG. Són guardons que premien iniciatives que vinculen la tecnologia amb el progrés de la demarcació i que, sens dubte, són també una plataforma per donar-se a conèixer», ha conclòs David Martí. 

El Premi al referent E-TECH l'escull directament la Junta Directiva de l'AENTEG, mentre que, en la resta de categories, la decisió correspon a un jurat especialitzat. La gala de lliurament dels guardons, en què es donaran a conèixer els guanyadors i els finalistes, està programada per al proper 20 de novembre. 

Enguany, a més, la convocatòria dels Premis E-TECH s'acompanya d'una altra convocatòria per renovar el logotip dels guardons, que té una dotació de 1.000 euros. Les candidatures han d'inscriure's al procés enviant un correu electrònic a premietech@aenteg.com

La trajectòria de l'AENTEG

Constituïda el 2001, l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona és una entitat professional d'empresaris de les comarques gironines dedicats a activitats relacionades amb les noves tecnologies en el vessant més ampli de l'expressió. L'AENTEG treballa amb l'objectiu d'agrupar aquests empresaris, representar-los, defensar-ne els interessos i dinamitzar la seva àrea d'actuació, així com servir la resta de la societat. 

Entre les tasques que du a terme, hi ha la d'esdevenir punt de trobada entre les empreses gironines del sector, la de representació d'aquestes empreses davant els organismes públics locals, regionals, nacionals i internacionals, i la de divulgació i foment de l'ús de les noves tecnologies. 

Aquests objectius es vehiculen a través de la participació de l'AENTEG en diferents fòrums i iniciatives, així com per mitjà de l'organització d'esdeveniments i la participació en actes organitzats per altres entitats. 

Documentació