Notícies

Una dotzena de propostes de música en viu als parcs i barris de Girona, a la setena edició de Notes al Parc

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

Del 8 de juliol al 23 d'agost, el programa esdevé un altaveu de la creació musical de les comarques gironines, amb artistes d'estils diversos com ara Manel Fortià Trio, Girona Jazz Project Big Band, Cesc Corominas, Sara Terraza, el Duo Enxebre o Carola Ortiz, entre d'altres
La Jove Orquestra de les Comarques Gironines farà un assaig obert de l'obra Simfonia alpina, de Richard Strauss, amb els casals d'estiu de Girona entre el públic

La setena edició del cicle de concerts Notes al Parc, que tindrà lloc del 8 de juliol al 23 d'agost, omplirà de música la ciutat de Girona amb una dotzena de propostes, tant de música clàssica com de música moderna.

Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Girona (La Marfà - Centre de Creació Musical) i l'Auditori de Girona per fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, amb una oferta de concerts àmplia, diversa i de qualitat, així com per reforçar la difusió i el suport als creadors locals i les formacions musicals del territori. El cicle compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

En l'acte hi han participat Quim Ayats, vicealcalde, en funcions, de l'Ajuntament de Girona; Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat, en funcions, de Cultura de la Diputació de Girona; David Ibáñez, director de l'Auditori Palau de Congressos de Girona, i Dani Ortiz, tècnic de música de La Marfà - Centre de Creació Musical.

Com ja és habitual, el cicle aposta pel format d'entrada lliure i sense reserva prèvia, amb una proposta musical que s'escampa a diferents barris de la ciutat. En concret, els concerts tindran lloc a l'ermita del Calvari de Torre Gironella, al Centre Cívic Onyar de Girona Est, als jardins de les Pedreres, a Can Gibert del Pla, a la plaça de les Botxes de la Devesa i a la terrassa exterior i la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. Es tracta d'una programació en diferents indrets de la ciutat, d'acord amb els objectius fundacionals del cicle: portar la música a l'estiu a escenaris exteriors de la ciutat, descentralitzant així l'oferta musical; apostar per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, i oferir diversitat de gèneres, amb músiques d'estils diferents, acostant-los a tots els públics, fins i tot als que no estan habituats a aquests tipus de propostes.

Pel vicepresident i diputat, en funcions, de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, «cada any el festival Notes al Parc és un espai que exerceix d'altaveu a la cultura de proximitat, als grups emergents del territori». Piñeira afirma: «La cultura és un element central de la vida dels ciutadans i ciutadanes i cal que ens esforcem per fer-la arribar a tothom i a tot arreu, descentralitzant-la i portant-la a cada racó de la ciutat».

Un altaveu de la creació musical 
Pràcticament la totalitat dels artistes de músiques modernes que participen en aquesta edició de Notes al Parc formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà - Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l'orquestra resident. El cicle esdevé, així, un aparador del treball de creació realitzat, i representa un retorn a la ciutat en forma de concert pel suport rebut.

Tots els concerts són d'accés lliure, excepte l'actuació d'Arar a la terrassa exterior de l'Auditori de Girona, ja que per motius d'aforament caldrà reservar prèviament l'entrada amb un dipòsit de 2 €     que es retornarà automàticament en finalitzar el concert.