Notícies

El president, en funcions, Miquel Noguer, lliura un guardó a l'empresa TAVIL en la primera edició dels premis Integra

Foto : Fotos: M. Millan

Per primera vegada, la Fundació Integra d'Olot ha organitzat uns guardons per reconèixer aquelles persones, empreses o entitats que han esdevingut clau en el seu desenvolupament i creixement. Creada el 1968, l'entitat s'ha erigit en un referent en la gestió de centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o amb risc de patir-ne. 

L'acte de lliurament dels primers premis Integra ha tingut lloc aquest matí a l'escola Joan XXIII, un dels espais emblemàtics d'Integra, situada a la zona de les Fonts d'Olot. Hi han intervingut l'alcalde, en funcions, d'Olot, Josep Berga; el president, en funcions, de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president, en funcions, del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach; la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell, i el president d'Integra, Enric Espuña, entre d'altres. 

En el seu torn de paraula, Miquel Noguer ha incidit en el paper primordial de l'entitat i en la necessitat que rebi suport tant del sector públic com privat: «Aquest és un acte de reconeixement a aquelles persones (pares, mares, empresaris i gent de la societat civil en general) que fa cinquanta-cinc anys van apostar per constituir aquesta entitat, que crea benestar i fa sentir útils aquestes persones». 

«Des de les administracions públiques, només us podem agrair la vostra tasca i us hem de donar suport en tot el que puguem per continuar avançant i creixent», ha conclòs. 

El president, en funcions, de la Diputació de Girona ha entregat un dels guardons. En concret, el Premi Empresa a TAVIL, una empresa de Sant Jaume de Llierca especialitzada en construcció de maquinària i línies d'envasat, paletització i manipulació. Ha recollit el premi Lluís Vilanova, responsable de qualitat i seguretat de l'empresa. 

També han estat reconeguts Carme Oliveras (Premi Individual), presidenta del Consell d'Administració de l'empresa càrnia Lluís Oliveras d'Olot; Manel Faus (Premi Honorífic), notari i jurista, i president de la Fundació Integra entre el 2008 i el 2022, i Carmina Capdevila, Francesca Costa, Robert Garrigós i Margarita Oró, que han format part de la Junta Directiva de l'entitat.